2012. május 23., szerda

Túrós palacsinta epres - rebarbarás szósszal

Mint már egy párszor említettem, ha tartalmas levest főzök, akkor második félének előszeretettel készítek kelt kalácsot, pogácsát vagy palacsintát. Most is ez történt, palacsintát sütöttem. Mezőn leszedtem a rebarbaráimat, amellett hogy pitét sütöttem belőle, készítettem egy szószt a palacsintához. Vagyis a túrós palacsintához, de volt olyan is, amit magával a szósszal töltöttem meg. Mit ne mondjak full gyümölcsös, ízorgia. Nem csináltam túl édesre, nem akartam elvenni a gyümölcsök ízét. A túróhoz pedig remekül passzolt.


 Túrós palacsinta epres - rebarbarás szósszal:

10-15 db palacsinta

Túrókrém:

25 dkg túrót, kikeverek 2-3 kanál tejföllel és ízlés szerint adok hozzá porcukrot, majd megtöltöm vele a palacsintákat.

Epres - rebarbarás szósz:

Vagyis inkább puding, mert elég sűrű lett.

15 nagyobb szem eper
5 kisebb szál rebarbara
4-5 ek cukor
1 csomag főzős eper puding

A rebarbarát megpucolom, feldarabolom kisebb kockákra, majd kevés vízben odateszem 2-3 percre főni. Ezt a levet leöntöm róla. Az epret negyedelem, majd hozzáadom, valamit a cukrot is. Odateszem főni. Levet ereszt és egy kicsit összeesik az egész. Nem sokáig úgy 5-10 percet főzöm, nem akarom hogy nagyon elpépesedjen. 1,5 dl vízzel kikeverem a pudingot, majd hozzáadom a gyümölcsökhöz. Ez szépen besűríti a szószt. ezt lehet tejjel is. Ha nagyon sűrűnek látjuk adjunk hozzá még vizet vagy tejet. Éppen csak rottyanik egyet és már le is veszem a tűzről. Tálba vagy üvegbe töltöm. Ha elkészítettük a palacsintát már ehetjük is.


4 megjegyzés: