2012. február 16., csütörtök

Sajtos roló

Apukámnak már régen beígértem, egyszer csinálok sajtos rolót. Találtam egy receptet egy régebbi Príma Konyhában, bár ezt azt változtattam rajta és nagyon nagy sikere lett. Nagy B.-nek olyan fokon ízlett, hogy azon frissibe megevett másfél rolót. Aztán fogta magát kért egy kistányért, majd rápakolta a maradék fél rolóját. Gondolkodik, gondolkodik... Megfog még egy rolót és azt mondja. Ezt aztán senki ne falja be, mert ezt akarom enni vacsorára! Azt hiszem nem is kell többet mondanom. Mindenkinek nagyon ízlett, de Ő vitte a prímet. Nem is maradt meg vacsoráig, mert térült fordult és mindig evett egy falást belőle. Én nem vagyok annyira oda érte. Főleg az zavart hogy a recept fagyasztott kész tésztát írt. Én még sosem vettem boltban tésztát, mármint süteményhez kész alapot. De most megtettem, furcsa is volt ezzel dolgozni, de így tényleg olyan lett a végeredmény mint a cukrászdai, csak a krém  sokkal finomabb volt :)

 Sajtos roló:

1 csomag gyorsfagyasztott leveles tészta

Krém:

25 dkg sajt
4 dkg liszt
4 tojás sárgája
2 dl tej
12,5 dkg margarin
1-2 tk só illetve ez ízlés dolga
+ reszelt sajt a végeire ez úgy 5-10 dkg

A tojásokat kikeverem a liszttel, a tejjel és a sóval. Lereszelem a sajtot. Odarakom a keveréket, majd mikor már látom hogy sűrűsödik, hozzáadom a sajtot. Sűrűre főzöm. Mikor kihűlt, hozzáadom a margarint és robotgéppel habosra keverem.

A tésztát kinyújtom, téglalap alakúra, lekenem egy egész tojással, majd centi szélesre darabolom. Feltekerem a roló formákra. (én a formáimat 100 forintos boltban vettem, 800 ft volt a 12 db-os csomag) Kicsit állni hagyom a tésztát úgy 10-15 percet. Ez fontos, mert az első adagnál, nagylegénykedtem és nem vártam azon nyomban betettem a sütőbe. Nem lettek szépek, elváltak itt ott. Viszont a másodiknál amikor állni hagytam, szép formás rolókat kaptam. 200-220 fokos sütőben sütjük, amíg szép aranyszínűek nem lesznek. Levesszük még forrón a formáról. Volt amelyik kicsit nehezebben jött le azon csavartam kicsit és már csúszott is le róla.
Mikor kihűltek megtöltöttem krémmel őket. ehhez habzsákot és egy sima kör alakú csövet használtam. De az Uram megállapította, minek szórakozom meg lehet azt tömni ujjal is. Ő lelkesen megkenegette a magáét és megette. De mondtam neki én maradok a zsákkal töltésnél :)
A végeire reszelt sajtot tettem. 

Nagyon nagy keletje volt. Biztos meg fogom ismételni még sokszor. Ki szeretném hozzá próbálni a hájas tésztámat, szerintem azzal is működne :)






6 megjegyzés:

  1. Cukrászdai remek házi krémmel :D Gyönyörűek a rolók, tetszik a borzasságuk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Nagyban befolyásolta a borzasságot, négy tettre kész mancsocska :)

      Törlés
  2. Nagyon szeretem! Mikor a lányommal terhes voltam ezen, és kakaós kekszen éltem. :DDD Még nem sütöttem, pedig formám is van hozzá :) Gyönyörű a látvány!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor ne habozz készítsd el igazán megéri :) Én mindig joghurtot ettem volna joghurttal, amikor a fiúkkal voltam terhes :)

      Törlés
  3. Csodálatosan szépek ezek a rolók!!! Kedvem lenne most rögtön elcsenni egy-két darabot, mert nagyon szeretem.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Bizony nagyon finomak, aki szereti annak ki kell próbálnia :)

      Törlés