2013. április 21., vasárnap

Banán pudingos bökött süti pirított kókusszal és mandulával

Nemrég felfedeztem a bökött sütiket. Vagyis hivatalosan poke cake-nek nevezik. Lényege az hogy a piskótát, meg szúrkálom villával vagy fakanál nyelével - utóbbival persze látványosabb - ráöntöm a pudingot, vagy karamell krémet. Az szépen belecsorog a lyukakba és a süti tetejét is lefedi. He kihűlt rámegy egy réteg tejszín, majd valami ropogós a tetejére. Lehet az keksz morzsa, csokidarabok, vagy akár mandulaszeletek és pirított kókusz mint nálam. Nagyon finom, egyszerű és mutatós süti. Gyakorlatilag a végtelenségig variálható és gyorsan kész.


 Banán pudingos bökött süti pirított kókusszal és mandulával

 Piskóta:

10 db tojás
10 ek víz
20 ek cukor
17 ek liszt
3 ek kakaópor
kevés citromlé
1 csipet só
1 csomag sütőpor

A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy nagy tálba teszem a sárgáját egy bögrébe. A fehérjéhez adom a vizet, a sót, a citromlevet. Elkezdem felverni, amikor már majdnem kemény hozzáadom kanalanként a cukrot. Ha jól felverődött, hozzáadom apránként a tojássárgákat. Ha szép buborékos a tészta, a legalacsonyabb fokozatra veszem a robotgépet, és hozzáadom a sütőport. Majd kanalanként a lisztet és a kakaót. Ha kész egy kivajazott, sütőpapíros gáztepsibe öntöm. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem úgy 40-50 percre.a tepsim 30x40 cm-es. Hagyom kihűlni és megszúrkálom egy fakanál nyelével.

Puding:

2 csomag banán ízű pudingpor
1 liter tej
3-6 ek cukor

A pudingport elkeverem a cukorral, majd a tejjel simára keverem és sűrűre főzöm. Rögtön melegen a piskótára öntöm. Hagyom kihűlni.
Utólag úgy gondolom ez a tepsi méret elbírt volna még egy csomag pudingport, tehát az arány 3 csomag + 1,5 l tej.

3-4 dl tejszín

A tejszínt keményre felverem, ha kell adok hozzá cukort. A kihűlt puding tetejére kenem. Majd megszórom.

Pirított kókusz és mandula szeletek

Egy száraz serpenyőbe öntök, kókuszreszeléket, és szép arany barnásra pirítom, egy tányérba teszem hűlni. Majd a mandula szeleteket is megpirítom, az is mehet mellé. Ha teljesen kihűlt megszórom a sütit. Hűtőbe teszem és 10 perc múlva már szeletelhetem is.


 A fázisok képekben:




 Kicsit mélyebbre lehet szúrni a fakanalat, úgy mutatósabb.


12 megjegyzés:

  1. De jól néz ki, nagyon mutatós. :) Nem hallottam még erről a technikáról de nagyon ötletes! :)

    VálaszTörlés
  2. Nem ezt hívják foltos kockának?
    Akár foltos, akár bökött, nagyon jól néz ki! És biztos nagyon finom is!

    VálaszTörlés
  3. Hát nekem is újat mutattál így rögtön, kora reggel! :) Feltétlen kipróbálom!

    VálaszTörlés
  4. Hogy én eddig hol voltam még nem hallottam erről a fajta sütési módról?:-)) Nagyon guszta és finom lehet !

    VálaszTörlés
  5. Szia Vikvi! Van nálam valami, amit tovább adnék Neked, nézz be hozzám! ;) Szép napot!

    VálaszTörlés
  6. Szia! Szeretnék Neked egy díjat adni. Nézz be hozzám légyszives! További szép hétvégét! :)

    VálaszTörlés