A forduló háziasszonya Szofika már elkészítette az összefoglalót. Fogadjátok szeretettel, nagyon izgalmas.
Guba:
18 db kifli felkarikázva
1 liter tej
vanília
ízlés szerint cukor
darált mák
A cukrot, a vaníliát, ás a tejet meglangyosítom, a kiflire locsolom. Majd elkeverem. Végül a darált mákot is hozzáadom.
Vanília mártás:
Roppant egyszerű. 1 csomag pudingport 6-7 dl tejjel megfőzök amíg be nem sűrűsödik.
Rumos szilva ragu:
60-80 dkg szilva, kimagozva negyedekre vágva
ízlés szerint cukor
1-2 dl rum - aroma is lehet, de a rendes az igazi
pici vanília
A szilvákat megtisztitom, kimagozom, feldarabolom. Egy kis fazékba teszem, hozzáadom a cukrot és hagyom főni. Nem szabad lekvárosra főzni, mennyiségtől függően maximum 30 percig főzöm. Mikor letelt az idő felöntöm a vanílil
val és a rummal, majd kb 5 percig együtt főzöm. Nagyon finom rumos ize kell hogy legyen. Üvegbe töltve télire is eltehető.
Az hogy hamar elfogyott nem is csodálkozom! Nagyon finom lehetett guszta!
VálaszTörlésHasonlót már én is készítettem, így el tudom képzelni milyen finom! :)
VálaszTörlés