2011. szeptember 11., vasárnap

Málnás pehelycukros - mákos - túróbonbon

Hm, még az íze is finom. A gyerekek kaptak, málnás pehelycukrot és elcsórtam tőlük, néhány szemet. Bonbonban gondolkodtam. De előtte még el akartam készíteni, egy túró rudi bonbont, azt akartam lemásolni ami nemrég jelent meg, a meggyes mákos rudit, annak nagyon finom íze van. Neki is álltam, kimagoztam a meggyet (befőtt volt), le akartam pürésíteni, de meggondoltam magam. Nem tetszett sem a színe elég fakó volt, sem az íze nem volt olyan finom. De mit csináljak, már a túróban volt a mák, az úgy egyszerűen nem elég. Akkor ugrott be, hogy pehelycukor! Nagyon jó íze lett vele, édeskés, málnás de nem túlzó. A gyerekek nagyon szerették.


Málnás pehelycukros - mákos - túróbonbon:

Burok: 
 100 gr tejcsokoládé

Töltelék: 

12,5 dkg túró
1-2 tk darált mák
pici citromhéj
1 kk cukor
5 szem málnás pehelycukor

A csokoládét, megolvasztom, és temperálom, majd kikenem vele a formát. (Le kellene írnom már a folyamatot, de a neten sok helyen megtaláljátok, ha nem lesz mit írnom, megcsinálom ígérem)
A tölteléknek a túrót egy müzlis tálkába teszem (általában ebben keverem ki a krémeket), hozzáadom a mákot, a cukrot, valamint a citromhéjat, A pehelycukrot konyharuhába tekerem és összetöröm húsklopfolóval.  Majd azt is hozzáadom.
Kiveszem a formát a hűtőből, majd megtöltöm a bonbonokat. Visszateszem a hűtőbe, majd kb 5 perc múlva újra előveszem, és lezárom csokival. 30 perc a hűtőben, kifordítom a bonbonokat, és máris lehet csemegézni :)

2 megjegyzés:

  1. Csodaszép, nagyon guszta bonbonkák!!! Én is nagyon szeretném!!:))))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :) Tényleg finomak voltak, nem sokáig árválkodtak a hűtőben :)

    VálaszTörlés