2012. február 18., szombat

Kivis csokikrémes habcsók torta

Alias emeletes pavlova. Hiszen az adta az ötletet hozzá. Megint összegyűlt némi fehérjém, az Uram szeme fel is csillant pavlova lesz :) De nem akartam hogy mindig egyforma legyen. Az nem az én stílusom, nem sűrűn sütöm ugyanazt a süteményt. Gondoltam két felé veszem a fehérjét, legyen két emeletes. Volt még egy kevés csokim is itthon, ezért adta magát mi lenne ha nem sima tejszínhab, hanem csokikrém lenne benne. Na és ott a kivi. A drága jó kivi. A hét végén sikerült bevásárolnunk. Vettem én egy dobozzal, nagy örömmel, jön Anyu Ő is vett egy dobozzal és láss csodát, jött a Mamám és mit hoz: Igen egy  doboz kivit. Adott volt egy rakás kivi, fullra teleettük magunkat de még így is maradt. Az került a tetejére. Habcsók imádóknak kötelező! Bármilyen savanykás gyümölccsel finom lehet. Még mangót szerettem volna hozzá tenni, de nem kaptam sajnos.


Kivis csokikrémes habcsók torta:

Nem akartam, hogy mindig egyforma legyen ezért a sütőpapírra, rajzoltam egy jó nagy szívet. A minta szerint kentem szét a masszát.

Habcsók lapok:

Minden duplázandó, hiszen két lapot sütöttem. Tehát az alábbi arányok 1 lapot tesznek ki.

4 tojás fehérje
csipet só
20 dkg porcukor
1 tk balzsamecet
1 ek étkezési keményítő
5 dkg reszelt fehér csokoládé (vagy vanília)

A fehérjékhez adom a csipet sót, elkezdem felverni, majd hozzáadom apránként a cukrot. Sokáig verem a habot amíg szép fényes nem lesz, majd rászitálom, a keményítőt, rálocsolom a balzsamecetet, hozzáadom a reszelt csokit és óvatosan összekeverem. Majd a sütőpapírra (egyértelmű hogy tepsin van :) kenem. Beteszem a sütőbe, amit 180 fokra elő melegítettem és ekkor leveszem 150 fokra. Majd így szikkasztom 45-60 percet.
Ha kiveszem, leveszem róla a sütőpapírt és így kenem meg, hogy az alsó része legyen felül. 

Csokikrém:

5 dl tejszín
2 tábla tejcsokoládé

A tejszínt felforralom, ráöntöm a csokoládéra. Simára keverem, kihűtöm. Hagyom állni pár órát, majd felverem. Én nem túl keményre vertem, mert jobban szeretem ha lágyabb a krém.

11 db kivit megpucoltam és felkockáztam, hogy legyen rajta bőven. Nekem jó kemény kiviket sikerült vennem, még így 3 naposan is elég savanykás ízük volt és ez jól kompenzálta az édességét a tortának.

Összeállítás:

1 habcsók szív, rá a fele csokikrém, ezt bőven megszórni kivivel. Majd még 1 habcsók szív, a maradék csokikrém és jó sok kivi a tetejére. 

Tipp: Én ezt akár pohárkrémként is el tudnám képzelni. Egy lapot sütnék hozzá, összetördelném és lerétegezném poharakba a krémmel és a kivivel.




6 megjegyzés:

  1. Jajj, de ínycsiklandozó fotók :) nyami

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűen néz ki a tortád!
    Én még habcsókot nem sütöttem (nem szeretjük), de a tiéd így gyümölcsökkel nagyon kívánatos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Magában én sem vagyok oda érte, de így krémesen gyümölcsösen nagyon finom :)

      Törlés
  3. Gyönyörűséges!!! Imádom a Pavlovát, főleg ha finom habos krémmel van töltve.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Ez pedig isteni csokikrémes. Férjem meg is jegyezte, hogy ez az egyik kedvenc krémje :)

      Törlés