2012. június 20., szerda

Rebarbara fagylalt málna darabokkal

Az biztos, hogy a rebarbara és az eper nyerő páros. Na de számomra a málna és rebarbara kombináció viszi el a pálmát. Életemben először, így ettem rebarbarát egy mini tartlette személyében, ha lehet így mondani. Most, málna darabokkal bolondítottam meg a rebarbara fagyit, de holnap egy másik fagyit is megmutatok, ugyanezzel a kombinációval. Na meg egy galette-t is, csináltam, és egy pitét is. Azt a mindenit meg fogjátok unni!


 Rebarbara fagylalt málna darabokkal:

2 dl tejszín
2 dl tej
2 tojás sárgája
15 dkg cukor
5 szál rebarbara
egy csipet só
egy csipet fahéj
málna ízlés szerint én kb 10-15 dkg használtam

A tojássárgákat kikeverem a cukorral, felöntöm a tejjel. Majd sűrűre főzöm. Hagyom kihűlni. A rebarbarát, megtisztítom, feldarabolom, megszórom cukorral és 200 fokos sütőben 10 percet sütöm. Hagyom kihűlni, majd hozzáadom a sót a fahéjat és botmixerrel összepürésítem. A tejszínt felverem és hozzákeverem a pürét. Majd hozzáforgatom a tojásos masszát, valamint a málna szemeket. Dobozba teszem majd a fagyasztóba. Félóránként átkeverem, mikor jó lett az állaga lehet is falatozni.


7 megjegyzés:

  1. Húúú, ez nagyon fincsi lehet, ha hazajöttünk a lagziból ki is próbálom! :-)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jól hangzik a rebarbara-málna párosítás! ha kapok még rebarbarát, biztos kipróbálom! :) jól jönne most egy kis fagyi, lecsúszna ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jó páros, a fagyi az mindig jöhet nekem :)

      Törlés
  3. Jól néz ki és nagyon finom lehet, én lekvárt ettem már ilyen kombinációban. Gondolkodtam már én is egy ilyen fagyin, azek szerint finom, el fogom készíteni hamarosan:)

    VálaszTörlés