2013. május 8., szerda

Diós grillázs fagylalt - A Fagylalt napjára

Az a fagyi a befejezése a mai napi fagyi áradatomnak. Nagy kedvenc. Már régebben is készítettem hasonlót semifreddo formájában, de ez azért kicsit más. Bár ugyanolyan finom.  Mint kiderült Anyukám egyik kedvence, mert mikor kérdeztem, milyen legyen? Rumos dió vagy diós grillázs, rögtön az utóbbit választotta. Stip stop az enyém jelszóval. 

 
Diós grillázs fagylalt:

2 dl tej
2 tojás sárgája
2 dl tejszín

NEM kell bele cukor, elég édes a grillázstól!!

Grillázs:

10 dkg cukor
2 marék dió

A cukort, egy edényben meg karamellizálom, hozzáforgatom a diót. Egy sütőpapíros tálcára simítom. Hagyom kihűlni, majd felaprítom. Az egyik legjobb módszer, hogy kézzel eltördelem kisebb nagyobb darabokra, majd egy konyharuhába csomagolom és és húsklopfolóval apróra tördelem. Nem utolsó feszültség levezetésnek :)

A tojás sárgáját simára keverem a tejjel, megfőzöm, kihűtöm. Felverem a tejszínt, elkeverem a tojásos krémmel és a grillázst is óvatosan hozzáforgatom. Jól záródó edénybe teszem, majd mehet a fagyasztóba. Óránként átkevergetem.




5 megjegyzés:

  1. Még a fagylaltnak is van napja? Végül is miért ne, egy világ odavan érte:-) Én mind szeretem, kivétel a puncsos. De a nagy-nagy kedvenc a karamell! Így a grillázsos mellett teszem le a voksomat:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen gyakorlatilag mindennek lehet napja :) Én sem rajongok a puncsért, de elég jó volt a házi készítésűm, legalábbis a család nagyon szerette.

      Törlés
  2. Csodás fagyikat készítettél, nem tudnék választani:) Nekem is a puncs a mumus, de lehet, hogy házit kéne kipróbálnom és megbarátkoznánk. Anyukádnak jó az ízlése.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. A házi nekem is finomabb volt, de a szerelmese így sem lettem.

      Törlés
  3. Vikvi! Igazán remek fagyikat készítesz! A fehércsokoládésat feltétlenül ki fogom próbálni, de egyelőre még torokfájós vagyok, lehet, hogy valami allergia, ezért most a hidegtől óvakodom.

    VálaszTörlés