2013. május 8., szerda

Mogyorós cappuccino fagylalt - A Fagylalt napjára

Íme a mai második fagyim. Nem sokat kávézom, viszont a cappuccino-t nagyon szeretem. Így gondoltam készítek egy finom fagyit belőle. Mogyorós ízű volt itthon éppen, nagyon finom lett. Nem utolsó sorban előnye az is, hogy a gyerekeke is ehettek belőle. Mondjuk nem sokat kanalazgattak, mert epreset is csináltam és az a kedvencük. Ebben a témában még lesz idén fagyim, csak nem éppen gyerekbarát. Kávé likőrös fagyi, az bizony élvezet a köbön!

Sokan kérdezték, hogy milyen dobozban készítem a fagyikat. Íme a képen látható, egyszerű műanyag dobozt szoktam használni. Jól záródik a teteje, és jól lehet keverni benne a masszát. ez úgy 1,5 literes.



Mogyorós capuccino fagylalt:

2 tojás sárgája
2 dl tej
2 dl tejszín
cukor ízlés szerint

5-6 ek cappuccino por (nálam most mogyorós)


A sárgáját kikeverem a cukorral, majd simára keverem a tejjel. Sűrűre főzöm és a forró krémbe keverem a capuccino port, majd simára keverem. Kihűtőm. A lazán felvert tejszínnel elkeverem, majd mehet a dobozba és a fagyasztóba. Óránként átkeverem, mikor jó az állaga már lehet is kanalazni.

6 megjegyzés:

  1. Ezt köszi kifogom próbálni éppen van itthon capuccino. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Ő is nagyon fincsi lehet, főleg, hogy mogyorós-cappuccinós! :)

    VálaszTörlés
  3. Én sem kávézom, de a kapucsínó jöhet:-) viszem is a receptedet:-)

    VálaszTörlés