2013. augusztus 22., csütörtök

Sárgadinnyés, görögdinnyés és őszibarackos jégkrém

A nyáron elég sok gyümölcshöz hozzájutottam, teljesen ingyen. Mondhatni tobzódtunk az eperben, málnában, barackban, szilvában. Mindig volt valami itthon. Kisebbik fiammal, nincs is gond, falja őket, amikor csak lehet. Nagy fiam étrendjébe, kell becsempésznem, itt- ott egy kis csellel a gyümölcsöt. Férjemtől kaptam két jópofa jégkrém formát, így ezeket használva, finom 100 %-os gyümölcsös jégkrémeket készítettem nekik. Szinte soha sem adtam hozzá cukrot, vagy bármi édesítést, hiszen jó érett gyümölcsöket használtam, de nem túléretteket. Így pofon egyszerű a recept is.
A 8 jégkrémhez leturmixoltam fél sárgadinnyét, kis negyed görögdinnyét (kimagozva), 4 db őszibarackot (lehéjazva). Először a sárgadinnye pürét töltöttem a formába, 20 perc fagyasztó. Majd a görögdinnyeréteg következet, szintén 20 perc hűtés. Végül az őszibarack réteg, bele a pálcika és teljes fagyásig a fagyasztóba tettem.



 A hosszúkás formába, ezúttal vízzel elkevertem a málna szörpöt és azt fagyasztottam le.


5 megjegyzés:

  1. Jaj, de gusztusosak! És milyen kellemesen színesek!
    Elnyalogatnék most egyet-kettőt szívesen!

    VálaszTörlés
  2. Az én fiam sem nagy barátja a gyümölcsöknek, de fagyit sem eszik. Sütibe viszont megeszi és müzlibe belekavarva az aprított aszaltat.
    Finom, egészséges nyalánkságot készítettél! A színek is csodásak:-)

    VálaszTörlés
  3. De jók:) Nekem is kell ilyen forma:)

    VálaszTörlés