2012. február 22., szerda

Pufika alias túrófánk

Pufikát készítettem, drága gyerkőceimnek. Hogy mi is az a túrófánk. Csak ők mondták rá hogy pufika. Sok féle fánkot sütöttem már de ez a kedvencük. Kicsi gyerek méretű elkapnak egyet a tálról és már futnak is vele. Nagymamám elnyűtt füzetéből került elő a recept azóta nagy kedvenc, nemcsak fánk szezonban.
A héten nem nagyon dicsérgettelek benneteket elnézést kérek, de valahogy nem volt erőm hozzá, pedig csupa szép és biztos, hogy finom dolgot készítettetek. Sajnos nagyon feszült voltam/vagyok a héten. Most is kis ideg levezetésként írom ezt a bejegyzést. Holnap megyünk Nagy B.-vel kórházba kiveszik az orr- és garatmanduláját. Rutin műtét Anyuka nem kell izgulni, kis gyerek gyorsan átvészeli. Egyem a szívét doktor úr magának rutin nekünk, az egyetlen alkalom mikor ilyen történik Az én kis fiam. Nekünk. Jut eszembe, egyik kedves barátnőm kérdezte egyszer (akkor gyermektelen most pocakos): Miért van az hogy az Anyukák mindig többesszámban beszélnek a gyerekről. Bekakiltunk, jön a fogunk, fáj a hasunk, lázasak voltunk, felöltöztünk... Én akkor azt mondtam neki, hogy szerintem azért beszélünk többesszámban, mert mindent együtt élünk meg. Ha nem alszik, én sem alszom. Ha neki fáj, nekem legalább úgy fáj. Ti hogy vagytok vele? Miért beszélnek az Anyukák többes számban? Szurkoljatok nekünk holnap :) 

A képeket tesóm barátnője készítette a fiúknak :) 


 Pufika (túrófánk):

25 dkg túró
20 dkg liszt
3 db tojás
1 kis doboz tejföl
1/2 cs sütőpor

Összekeverem a hozzávalókat, kidolgozom a robotgéppel. Majd hozzákeverem a sütőporos lisztet, fakanállal keverem el. Hagyom állni 15-20 percet. Majd forró olajban kisütöm. Kanállal szaggatom bele. Még forrón vaníliás porcukorba forgatom meg.


12 megjegyzés:

  1. Húúú, ezt az én csemetéim is imádnák! Lehet, hogy meg is csinálom nekik!!! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen ajánlom, pofon egyszerű. az enyémek imádják :)

      Törlés
  2. Én is nagyon szeretem az ilyen egyszerűen, gyorsan elkészíthető tésztákat.
    Minden rendben lesz az orvosnál, meglátod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Túl vagyunk rajta szerencsére. Egy hős volt a csemetém :)

      Törlés
  3. Mi is imádjuk a túrófánkot:) A pufika meg nagyon aranyos név. Tényleg ne izgulj,a gyerekek sokkal ügyesebben átvészelik az ilyen dolgokat. Én még sosem beszéltem többesszámban a gyerekeimmel kapcsoltaban, de meg tudom érteni, ha valaki azt teszi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, nagyon bátor volt és ügyes :) Nekem gyakran a számra jön a többes szám :)

      Törlés
  4. Nagyon szorítok, de már biztosan túl vagytok a műtéten, és minden a legnagyobb rendben ment. Gyors gyógyulást a srácnak.
    Nagyon fincsi, guszta kis fánkocskákat sütöttél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Már gyógyulgat a drágám, csak még nagyon nehéz nyelnie. Úgyhogy kényeztetem :)

      Törlés
  5. Ide is jöhet ebből a fánkból!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tárd szélesre az ablakod, küldök egy párat :)

      Törlés
  6. További jobbulást! Kényeztesd csak! :) Én sose beszéltem többesszámban, de munkám során gyakran hallom, azért hosszútávon(már bocsi), de néha idegesítő tud lenni. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, igyekszem :) Elhiszem hogy idegesít, főleg ha egy kis giccs is társul hozzá :)

      Törlés