2012. december 20., csütörtök

Karamellás földimogyorós csoki szelet

Nálam már járt a Jézuska. AZ Uram fogta magát és elvitt a Food-pack - ba . Kaptam festéket fondanthoz, 3 polikarbonát formát - egy hosszúkás alakút, egy táblás csokit, és egy szeleteset - valamint csokit is kaptam az alkotáshoz. Ne is mondjátok egy vagyont hagytunk ott. Először a szeletes formát avattam fel. A gyerekek oda voltak az örömtől, na meg én is. Ebből a mennyiségből 5 szelet készült.
Karamellás földimogyorós  csoki szelet:

20 dkg étcsokoládé
1 kisebb marék sózatlan, pörkölt földimogyoró
5-6 ek karamellkrém 

A csokoládét felolvasztom és temperálom. Megtöltöm a formát a csokoládéval, majd az asztalhoz ütögetem, hogy feljöjjenek a légbuborékok. Majd megfordítom a formát és hagyom hogy kicsorogjon a felesleg. Egy spatulával leszedem a szélekről a felesleges csokit. Hűtőbe teszem. 1 óra múlva megrakom aprított mogyoróval és karamellkrémmel. Hagyok annyi helyet a formában, hogy meg tudjam talpalni. Kicsit visszateszem a hűtőbe. Addig újra temperálom a csokoládét, majd a szeletekre kenem és szépen elsimítom. Leszedem a felesleget és újra hűtőbe teszem. 1 óra múlva szépen kifordítom a szeleteket a formából. Persze csak ha jól temperáltam. Tiszta sikerélmény volt, mert minden jól működött. Gondolom a jó minőségű csokinak köszönhetem.8 megjegyzés:

 1. Le a kalappal a Jézuskád előtt, de biztos tudta, hogy így majd sok-sok finomságot kaphat cserébe...:)))
  Gyönyörűek a csokik, alig hiszem, hogy házi, milyen finom lehet......

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, bizony talán még finomabb :)

   Törlés
 2. Ez amolyan házi Snickers? Jól néz ki, lehet kipróbálom. Ha van valami kedvenc recepted, akkor töltsd fel ide. Már egész jók vannak, én is lopom az ötleteket ;) http://redir.ec/receptjatek

  VálaszTörlés
 3. Micsoda jó íze lehet és milyen pompás a teteje!!
  Szép ünnepet kívánok!

  VálaszTörlés
 4. Vikvi, csodaszépek lettek! :) És gratulálok a férjedhez is, nagyon figyelmes, tudta, hogy mivel szerez neked örömöt! :)

  VálaszTörlés