2012. december 22., szombat

Karamellás fehér csokis fudge mogyoróval

Nagy kedvencem a karamella. A férjem nem nagyon szereti, így nem mondhatnám, hogy sokszor kedvezek magamnak, mert nincs ki besegítsen az evésbe. És bizony az ilyen fajta édesség rakódik az ember lányára rendesen. De ennek, most nem tudtam ellenállni. Készítettem egy adaggal, és nem kellett aggódnom. Ugyanis a férjecském, sem tudott neki ellenállni. Kicsit tömény, de igazi bűnős élvezet. 

Kis családi pillanat: Ma a kisebbik fiammal, játszottunk. Főztünk, sütöttünk, most éppen kockákat. -Nagyon kavart, nagyon koncentrált.
-Mit sütsz Balu?- kérdeztem.
-Pitetortát. Be sütőbe, kész is. -mondta.
-Kapok egy szelettel? - kérdeztem.
-Nem, először fényképez!!! Hozol gépet? - mondta a drágám. 
Naná!!!!  Így hoztam a gépemet és lefényképeztem a kocka pitetortát. Aminél, persze nincs finomabb a világon nekem elhihetitek! Karamellás fehér csokis fudge mogyoróval:

Az alapötlet  innen való.

 3 ek karamellkrém - így utólag elbírt volna többet is
3 csésze aprított fehércsokoládé - én 4 táblát használtam
200 g sűrített tej
1/2 csésze pörkölt, aprított mogyoró

A fehér csokoládét és a sűrített tejet összeolvasztom. Majd egy 14x16- os formába simítom, amit előtte kibéleltem sütőpapírral. Rákanalazom a karamellkrémet és márványozom kicsit, majd megszórom a mogyoróval. 2-3 órára a hűtőbe teszem, majd kockára vágom.Hogy mire nem jó a gyerekek kockája, igaz? Ezekkel szoktam a formát kibélelni a megfelelő mérethez.


6 megjegyzés:

 1. Teljesen rendben van! Nem lehet elég korán kezdeni a bloggerkedést. :))) A bejglik csoda gusztusosak, gratulálok! Békés, Boldog Karácsonyt! :)

  VálaszTörlés
 2. Hát erre Én is elcsábulnék!:))
  Áldott ,Békés Karácsonyt Kivánok Neked és családodnak!

  VálaszTörlés
 3. Jól néz ki, egy kis kockát szívesen megkóstolnék! :)

  VálaszTörlés