2012. április 10., kedd

Málna mousse pite - No. 5

Megint egy habos finomság. Egyszerre készült a tojáslikőrössel hiszen a gyerkőcöknek is kellett valami finomságos. Kis B. karakteresen addig hozzá sem fogott amíg le nem ette róla az összes málnát. Szerencsére Ő gyümölcs imádó nem úgy mint a bátyja. Nagyon finom volt könnyű, habos, alatta a csokikrém réteg és a tészta is nagyon finom volt. A képeken a virágok a saját esküvői tortámról valók egész megfeledkeztem róluk. Gondoltam most felhasználom őket. Azt hogy a közepét hogy tolhattam el ennyire magam sem tudom, pedig akkor meg voltam győződve, jó helyen van.

Málna mousse pite:

Kakaós paté sablée:
250 g liszt
150 g olvasztott vaj
100 g porcukor
30 g őrölt mandula
1 db tojás (felvert)
2 csipet só
tetszés szerint vagy egy fél vanília vagy 15 g kakaópor- nálam most a kakaópor
A vajat kikeverem a cukorral, majd sorban hozzá adom a mandulát, sót, vaníliát, tojást, lisztet. Összegyúrom, majd 2 órát állni hagyom. Kinyújtom, a kivajazott formába teszem, jó alaposan megszúrkálom villával. 30 percre hűvös helyre teszem majd 200 fokon 15 percig sütöm, hogy aranybarna legyen. Kihűtöm.
Most ez az abszolút favorit tésztám! Nagyon finomra sikerült. Dupla adag tésztát készítettem és azt vettem 4 felé. Beraktam a fagyóba, így a következőnél már csak előkapom. És süthetem is ki :)
 Csokikrém réteg:
1,5 dl tejszín
200g tejcsokoládé
A tejszínt felforralom, belerakom a darabolt csokoládét majd simára keverem. Ha kihűlt hűtőbe teszem. Egy keményebb csokikrémet kapok. Én ezt a mennyiséget 2 pitére használtam el, így egy nagyon vékony csokiréteget kaptam ami épp csak egy kis finom kiegészítést adott a krémnek. De felhasználható 1 pitéhez is. Rákenem a kihűlt pitetésztára, majd hűtőbe teszem jó negyed órára.

Málna krém:

3 dl tejszín
1 kis doboz málnás joghurt
20 dkg sajtkrém
1-1,5 ek zselatin
1 dl tej
5 ek málna püré
2-3 ek porcukor

A málnapürét kikeverem as sajtkrémmel, és a joghurttal, majd hozzáadom az ízlés szerinti porcukrot. A tejszínt keményre verem majd hozzákeverem óvatosan a krémhez. A zselatint egy kis lábasba teszem tejet öntök rá. Pár percig hagyom dagadni, majd felöntöm a maradék tejjel. Meglangyosítom, hogy elolvadjon, de soha nem szabad forralni! Hagyom kicsit hűlni, majd 3-4 ek krémet keverek hozzá. Majd mikor jól elkevertem akkor adom a többi krémhez, így biztos nem lesz csomós. 
A krémet a csokiréteg fölé kenem és tejszínnel, valamit málnával díszítem. A Csoki díszeket mintás textúra fóliával csináltam.





5 megjegyzés:

  1. Ez mesésen néz ki:) Én nagyon szeretem a gyümölcsöket és ez igazi pillekönnyűnek néz ki. Nem értettem, hogy minek a közepét toltad el én nem látok semmi eltolást a fotókon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Pedig a közepe nincs e helyén, de lehet csak beképzelem :)

      Törlés
  2. Hú,ez nagyon jól néz ki! én sem látom hol a hiba.

    VálaszTörlés