2012. május 9., szerda

Gesztenyés - forró csokis kombe

Íme, nem tudtam ellenállni, ki kellett próbálnom édesen is a kombét. Huh, nagyon finom, kellően lágy, isteni csokis és még jobban gesztenyés. Nagyon finom lett. Színes cukorkákkal feldobtam a tetejét. A fiúk sajnos bárányhimlősek, ez is volt az egyik ok amiért megsütöttem ezt a finomságot. Kell a meleg nekik így jó ha sül valami, na meg persze kényeztetni kell a kis betegeimet. A hajtogatást képekben megtaláljátok Chef Vikinél ő is készített már édes kombét, csak ő zserbósat.


Tészta:
3,5 dl tej
1 dl víz
1 ek cukor
1 kk só
60 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg vaj
5 ek olaj
 Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza- lereszelve
forró csokipor, annyi hogy jó vastagon befedje a tésztát
2-3 ek cukor- rászórni a tetejére hogy édesebb legyen a töltelék
A tejet meglangyosítottam, hozzáadtam a cukrot és a sót, majd beletettem az élesztőt, és  hagytam felfutni. Ezután hozzáadtam a liszthez. Elkevertem kidagasztottam a tésztát, hozzáadtam a vizet, egy jó lágy tésztát kell kapjak. Majd 3 gombócra szedtem. A vajat megolvasztom, majd elkeverem az olajjal. 
Az egyik gombócot szép vékonyra kinyújtom, téglalap alakúra. Ezt lekenem a vajjal. Egy másik deszkán kinyújtom a második gombócot ugyanakkorára, ráteszem az előzőre. Megkenem vékonyan vajjal. Majd rárakom a forrócsokiport, a cukrot, és a reszelt gesztenye masszát. Ezután kinyújtom a harmadikat, ráteszem a töltelékre, és lekenem megint vajjal. Elkezdem a hajtogatást. Felülről is hajtok meg alulról is hogy középen találkozzanak, majd ugyanígy a két oldaláról. Megfordítom és egy sütőpapíros tepsire teszem. Bevagdosom a tetejét. 1 órát hagyom kelni. Lekenem tojással és megszórom díszítő cukorral.  180 fokon sütöm 30-40 percig.


18 megjegyzés:

  1. Húha, micsoda ízkombináció!!!

    Gyors gyógyulást :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, bizony nagyon finom volt!!!

      Törlés
  2. Ezt a fajta süteményt még én sem hallottam! Nagyon finom lehet, guszta!

    VálaszTörlés
  3. Én még nem ettem kombét, de ezt a változatot szívesen megkóstolnám ! Kitartást a himlősöknek :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük igyekeznek nem vakarózni :)

      Törlés
  4. Kétszer elolvastam, és máris megértettem a hajtogatást. :)
    Az viszont nem egyértelmű, hogy a forrócsoki por az a kis tasakokban lévő kapuccinó por?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy megértetted :) A forrócsoki por az ugyanolyan zacskóban van mint a kapuccíno, ez lehet kicsi tasakos, vagy nagy ömlesztett kiszerelés. De ott találod a kapuccínok mellett.

      Törlés
  5. A nevére rögtön "felkaptam" a fejem! :D Fincsi lehet nagyon. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony az, próbáld ki, nagyon megéri :)

      Törlés
  6. Jobbulást a fiúknak! Ez is nagyon finom lehet, ez az édes változat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, igen nem nagyon tudok választani az édes és a sós között :)

      Törlés
  7. Zserbósan már én is csináltam, de nagyon jól hangzik ez az ízkombináció is! Biztosan finom volt! :) Kisfiaidnak jobbulást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az volt köszi :) Köszönöm a fiúk nevében is :)

      Törlés
  8. Nagyon guszta!!! Nem is tudom a sós, vagy az édes változatot válasszam, habár mindkettőt nagyon tudnám szeretni.:))

    Fiúknak jobbulást kívánok!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Átadom a fiúknak :) Én sem tudok választani mind a kettő nagyon finom :)

      Törlés
  9. Isteni lehet, nagyon csábító kombináció:) Nagyon szeretem én is ezt a tésztát, de édesen még nem próbáltam. Jobbulást a fiúknak, de így legalább egyszerre lesznek rajta túl:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igen én is így vagyok vele, legalább nem külön külön szenvednek :)

      Törlés