2012. május 31., csütörtök

Epres csokoládéhabos pohárkrém és epres mogyorónugáthabos pohárkrém

Ez a pohárkrém szintén MrsSame játékára készült. Ami a FESZ nevet kapta vagyis Főzzünk Együtt Szezonálisan. A desszert témája csoki és eper volt. Sokat gondoltam mit készítsek de még variáltam. Aztán készítettem egy kis mogyoró nugátot, sütöttem kekszet, volt itthon egy kis csoki és néhány szem eper de a gyerekek már nem nagyon akarták megenni. Kérdezgettem az Uramat mit enne. Hát Ő nem is tudja, neki mindegy. De a lényeg hogy legyen a kedvenc csokikrémje benne. Legyen valami poharas. Ez megkönnyítette a helyzetemet. Csináltam csokikrémet és ha már csináltam akkor ki kellett a mogyoró nugátot is próbálnom, ez eddig messze a legjobb lett. A keksz adott volt, mert abból is két fajtát sütöttem mogyoró nugátosat és csokisat. Gyakorlatilag a 6 pohárból csak 2-2-2 volt egyforma.


 Epres csokoládéhabos pohárkrém és epres mogyorónugáthabos pohárkrém:

Csokoládés keksz:

15 dkg liszt
1,5 ek kakaópor (én a lidlben kaphatót használom, nagyon jó)
1/2 tk szódabikarbóna
1/4 tk fahéj
10 dkg darabolt csokoládé
10 dkg darabolt dió
10dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 tojás

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tepsiket kibélelem sütőpapírral.
A cukrot habosra keverem a vajjal, majd hozzáadom a tojást.  A liszthez hozzáadom a kakaót, a szódabikarbónát, a fahéjat majd hozzáadom a nedves keverékhez. Elkeverem, majd hozzáadom a darabolt diót és csokit. Összeállítom az egészet, majd diónyi gombócokat teszek a tepsire, általában 9 db fér el egy tepsin. Ekkor jól megpakolom színes cukorkákkal. Berakom a sütőbe 10-13 percre, de ne tovább mert nagyon kemény lesz.
Sülés közben szépen szétterül. 20 db lesz ebből az adagból. Én általában rögtön dupla adagot sütök belőle.

Mogyorónugátos keksz:

A recept ugyan ez, csak kihagyom belőle a kakaót és helyette nagyobb darabokra vágott mogyoró nugátot rakok bele elkeverem, gombócolom és kisütöm.

Csokoládé hab:

2 dl tejszínt felforrósítok bele tördelek 1 tábla csokoládét és simára keverem. Majd miután kihűlt laza habbá verem.

Mogyorónugát hab:

2 dl tejszínt szintén felforrósítok beletördelek 8 dkg mogyoró nugátot és simára keverem majd ezt is habbá verem.

Összeállítás:

Több féle variáció készülhet. Készítettem olyan poharat amibe úgy mentek a rétegek hogy nugátos keksz, nugáthab, eperdarabok, nugátos keksz, nugáthab és végül eper.
A másiknál csokis keksz, csokihab, eper, csokis keksz, csokihab és végül eper.
A harmadik variáció csokis keksz, nugáthab, eper, nugátos keksz, csokis hab eper.
Szóval mindenki kedvére válogathatott.



14 megjegyzés:

  1. Úristen... Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeez igen!!! Válogatnék belőle, haj de milyen szívesen :-)

    VálaszTörlés
  2. Megkordult a gyomrom a látványra, küldhetnél nekem is egy pohárral! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ínycsiklandó!!! :-) Megennék egyet, kettőt,...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Tényleg finomak, de kettő között bizony szünetet kell tartani :)

      Törlés
  4. Nálad aztán van választék:) Nayon fincsi lehet mindegyik, ha lehet én a mogyorónugáthabosból kérnék:)

    VálaszTörlés
  5. Imádnivaló finomságok!!! Szívesen végigkóstolnám.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Bizony megérné, mi is egymáséból kanalazgattunk :)

      Törlés