2012. augusztus 10., péntek

Őszibarackos pite vörösborban sült meggyel és kókusszal - No. 22

Ez egy igazi finomság. Őszibarack, vörösborban sült meggy, kókusz. Mindez lágyan eloszlik a ropogós, omlós tészta alatt. Ezt a tésztát, rég nem használtam, pedig ez volt az első amit kipróbáltam, az ilyen tipusuak közül. Nagyon finom, puhább, mint a többi és egy kis sütőpor is van benne, így vastagabb is.


 Őszibarack pite vörösborban sült meggyel és kókusszal:

Tészta:
 
30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor
fél csomag sütőpor
pár kanál hideg víz
Az összetevőkből hideg kézzel tésztát gyúrok, fontos hogy a víz is hideg legyen, egy jól dolgozható tésztát kell kapjak, ne legyen túl ragacsos viszont túl kemény sem. Fontos ne dolgozzuk agyon mert nem lesz jó omlós épp álljon össze. Tegyük a hűtőbe amíg elkészül a töltelék.
 
 Töltelék:
 
2 csomag vaníliás pudding
1 kg őszibarack - pucolva
fahéj
izlés szerint cukor

A barackokat, megpucolom, felszeletelem és elkezdem egy edényben párolni. Hozzáadok egy kevés fahéjat. Levet ereszt és elkezd kicsit lekvárosodni. Mielőtt, tényleg lekvárt kapnánk, a pudingokat , kikeverem kevés vízzel, és egy kevés cukorral, majd ráöntöm a barackra. Szépen besűrül, kicsit pudingos állaga lesz. Miután kihűlt a töltelék. A tésztát a piteformába teszem megszúrkálom egy villával. Belehalmozom a tölteléket és megszórom, egy kis vörösborban sült meggyel. Ez persze elhagyható. Valamint egy kevés kókusszal. A maradék tésztából díszt készítek a tetejére. Én most fenyőket szúrtam ki. Ki tudja miért, de ez a kedvenc formám.
Lekenem tojással, majd 180 fokos sütőben sütöm 45 percet. Utána hűlni hagyom a pitét és később szeletelem. Finom lágy töltelék, szóval aki tökéletes szeletet szeretne, ne ezt a pitét süsse. Ellenben aki ísteni finom barackos pitét, az fogjon hozzá bátran.





4 megjegyzés: