2013. május 22., szerda

Citromkrémes krémsajtos torta vagyis Lemon curd torta

Mostanában keveset jelentkezem. De egyszerűen, mire ide kerülök, hulla fáradt vagyok és nincs kedvem írni. Pedig sok finomságot készítettem, mostanság. Egy ideig lehet, hogy ez lesz az utolsó édesség a repertoáromban, mert nagyon sok finom levest, főételt és lepényt készítettem, amit meg akarok osztani veletek. Viszont lesznek fagyik, jégkrémek. Ezt a finom, a tortát, most azért írom le, hogy befejezzem mire is használtam fel a 7 dl citromkrémem. Na jó valljuk be kanalazgattam is belőle. Az egyik kedvenc tortám lett. A kakaós piskóta ad egy jó alapot hozzá, a krém pedig kellően habos, ám nem édes.


Citromkrémes krémsajtos torta vagyis Lemon curd torta:

Kakaós piskóta:

A megszokott piskótám ezúttal 4 tojásból.

A torta 26 cm-es.

Krém:

2 dl tejszín
45 dkg házi krémsajt - persze a nem házilag készült is jó
ízlés szerint cukor
1 tk vanília
6-7 ek citromkrém + 2-3 a tetejére
fél csomag zselatin fix

A krémsajtot elkeverem a cukorral. A tejszínt felverem, adok hozzá kb egy fél zacskó zselatin fixet, elkeverem és óvatosan a krémsajthoz adom. 
A piskótát ketté vágom, az egyiket a kapcsos torta forma aljára teszem.Belerakom a krém felét, majd, rakok rá pár evőkanál citromkrémet. Kicsit elmárványozom a tetején, mehet rá a krém másik fele, (3-4 evőkanállal hagyok a tetejére a krémből) majd megint citromkrém és a márványozás. Simán el lehetne keverni a tejszínes krémet és a citrom krémet és úgy a tortára kenni, de én most így akartam. Ráteszem a piskóta másik felét. Ezt lekenem a maradék krémmel. Hagyom hűtőben állni, úgy 2 órát. Majd késsel körbevágom és leemelem a forma oldalát.

Díszítés:

Egy zacskóba, 2-3 ek citromkrémet teszek. Az egyik végébe nyomom és teszek egy csomót a zacskóra. kivágom a zacskó sarkát és köröket nyomok a tortára. Végül egy hurka pálca segítségével, csíkot húzok a citromkrémbe.



7 megjegyzés:

  1. Hát ez csodaszép lett:) Minden elismerésem:) Azt hiszem nagyon szeretném:)

    VálaszTörlés
  2. Hú, már a számban érzem az ízét! :)

    VálaszTörlés
  3. Piros pont, amiért bevallottad a kanalazgatást! ;-DDD Persze én is ezt tettem volna a helyedben....
    Nagyon teszik ez a torta, mostanában odavagyok a citromos dolgokért és gyönyörű lett a teteje!! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép és irtó finom lehet, a lemon curd a kedvencem:)

    VálaszTörlés