2012. január 7., szombat

Fokhagymás harcsa szeletek

Az egyik legfinomabb elkészítési módja a harcsának. Legalábbis nekem. Semmi túl bonyolítás, semmi különlegesség, csak egyszerű finom íz. A fokhagymás harcsa az egyik kedvencem. A harcsát is szeretem és a fokhagymát is. Nem sok olyan étel van amiben kicsit furcsa vagyok, de az egyik a fokhagyma. Levesnek, sült fokhagymának ... Imádom, viszont nyersen képtelen vagyok megenni. A másik ilyen furcsaságom a máj. Mert legyen az májkrém, pástétom, töltelék, mindegy csak egészben ne legyen nagyon szeretem. Viszont akármilyen jól van fűszerezve, elkészítve a májat sem tudom megenni egészben vagy darabolt állapotában. Hát igen vannak furcsaságaim.
Szóval ez a halacska finom egyszerű és pikk pakk kész van. Szóval karácsonykor ideális. Nálunk is elkészült idén is, mint mindig. Egyébként a brokkolis sajtos pulykamell is ezzel volt alá "támasztva a képen".


Fokhagymás harcsa szeletek:

harcsa - szeletekre vágva
fej megpucolt szeletekre vágott fokhagyma. Vághatjuk kicsit dundira őket így finom lesz a hall mellé.
vaj vagy margarin a sütéshez

A harcsa szeleteket besózom. Előveszek egy serpenyőt, és egy jó darab vajat megolvasztok rajta. Majd beleteszem a harcsa szeleteket és szórok rá egy jó bő marék felszeletelt fokhagymát. Mindkét oldalát megsütöm a halnak majd kiveszem őket. A fokhagyma darabokat menet közben mikor már szép sültek ki szoktam venni. De csak mert mi szeretjük  megenni őket, ha nem akarjuk megenni nem muszáj. Minden adagnál teszek egy darab vajat és fokhagymát a halhoz.


4 megjegyzés:

  1. Szia! Örülök, hogy rám találtál, mert így én is idetalálhattam. :)
    Isteni finom lehet a harcsa így elkészítve, ki is fogom próbálni!
    A többi ételed szuperül hangzik, és nagyon gusztán tálalsz. Gratulálok a blogodhoz! Jövök még! ;DDD

    VálaszTörlés
  2. Petra én is nagyon örülök :) Várlak, és megyek én is :)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!! Imádom a harcsát, és a fokhagymával pedig úgy vagyok mint Te.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gizi köszi. Hát igen a harcsa az egyik legfinomabb hal szerintem.

      Törlés