2012. május 16., szerda

Kókuszos - krémsajtos fagylalt

Ezt a fagyit különleges alkalomból készítettem. Egy nagyon kedves csoport tagja vagyok a FB-n az Édességrajongók klubja a neve. Most van az egyéves évfordulója a csoportnak, ezt bizony egy nagyon ötletes játékkel ünnepeltük. Az első az hogy a saját nevünk kezdőbetűjével kell elkészíteni egy süteményt, a másik pedig a kókusz - krémsajt kombinációt kell beleálmodni egy finomságba. Először azt hittem, kifog rajtam a krémsajt - kókusz kombináció, de utána rájöttem fagyiii. Meg kell mondjam nagyon jól sikerült és mint a villám eltünt.
Nincs fagyi gépem, de gondolom azzal is elkészíthető a recept. Igyekeztem új dolgokat kipróbálni, így házilag készítettem hozzá a kókusztejet. Nagyon finom intenzíven kókuszos és sajtos volt egyben. Ha már lúd legyen kövér, elővettem a jégkrém formáimat és készítettem 6 jégkrémet is és csokiba mártottam őket. Ilyet is most csináltam először, de a gyerekek imádták, na meg a felnőttek is.



Kókuszos - krémsajtos fagyi:

30 dkg krémsajt
5 dkg kókuszreszelék
3 dl kókusztej - házi volt így maradt belőle 7 dkg kókuszreszelék azt is hozzáadtam a fagyihoz
egy csipet só
1 vaníliarúd kikapart belseje
3 dl tejszín
porcukor ízlés szerint

A krémsajtot kikevertem a sóval, vaníliával, porcukorral. Majd hozzáadtam a kókusztejet, valamint a kókuszreszeléket. Végül, felvertem a tejszínt félkemény habbá és óvatosan hozzáforgattam a kókuszos krémsajthoz. Egy jól záródó dobozba tettem. Betettem a fagyasztóba és 30 percenként átkevertem 4-5 alkalommal. Jól gombócolható fagyit kaptam.
A jégkrémeket úgy készítettem hogy a masszát belekanalaztam a formákba, megütögettem hogy jól szétterüljön benne. Majd betettem a fagyasztóba.  Mikor készre fagyott, kivettem a formából a jégkrémeket, úgy hogy egy pillanatra meleg vízbe tettem. Majd Felolvasztottam 100 g tejcsokit hozzáadtam 1 ek olajat, jól elkevertem és egy magas falú mérőpohárba öntöttem. Ezekbe belemártottam a jégkrémeket és mehetett vissza a hűtőbe.

A férjem azt mondta a krém annyira finom fagyasztás előtt hogy akár tortában is el tudná képzelni tölteléknek, akkor egy kevés zselatint adnék hozzá hogy fixálja.


 Nagy fiacskám volt a "modell", mást sem hallgattam közben: Na beleharaphatok már? Na mikor haraphatok még egyet? Igazából meg tudnám enni mindkettőt elférne a pocakomban, hidd el :)
 





21 megjegyzés:

  1. Úhh, ez nagyon jól néz ki! Nekem is jöhetne!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta biztos hogy igen finom volt! Ennek a csoportnak én is tagja vagyok , de valahogy nem vagyok egy aktív pedig látom hogy sok finomságot jelentettek meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Nagyon jó kis csoport, igyekszünk :)

      Törlés
  3. Nagyon jól kifundáltad, gratulálok! El is mentettem a nyárra! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) bizony érdemes hűsítő finomság :)

      Törlés
  4. Hú nagyon ügyes:) Gyerekek gondolom imádják:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Bizony nem kellett tukmálni rájuk :)

      Törlés
  5. Hogy ez mennyire jó ötlet!!! Így van: jöhet nyárra, igyekszem fejben tartani :-)

    VálaszTörlés
  6. Szuper lett! :) Nagy fiad egy édespofa! :)

    VálaszTörlés
  7. A gombócos változat is nagyon guszta, de a jégkrém, hát valami gyönyörűséges. Nem csodálkozom, hogy a fiacskád teljes izgalomba volt.:) A tortakrém szuper ötlet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Hát igen már tűkön ült pedig alig pár képet kattintottam, és amikor bele haraphatott, utána alig tudtam rábeszélni hogy ne folytassa :)

      Törlés
  8. Csodálatos, isteni kombináció:) Szinte 2-3 naponta készítek fagyit, igaz mostanában joghurt meg gyümölcs az alap, mert mindenki fogyózik:) Jégkrém is mindig van, mert általában túl sok a massza, de csokiba még sosem mártottam. Lehet nem is kéne megpróbálnom, mert túl finom lesz és mindig ilyet akarnak majd:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Próbáld csak ki, a szuper gyerkőceid megérdemlik :))))

      Törlés
  9. Még jó, hogy ebben a késői órában nem látják az enyéim:-)! Nagyon ügyes vagy, gratulálok!

    VálaszTörlés
  10. Ezt jól megálmodtad:) fantasztikus kombináció!

    VálaszTörlés