2013. február 1., péntek

Finom almás táska

Ez az eddig, legfinomabb almás táska, amit ettem. Nagyon finom a tésztája, túró és tojáslikőr is van benne. A tölteléke pedig nagyon jól sikerült. Nagyobbik fiacskám este  kilenckor még azon törte a fejét, hogy vajon reggelire marad az almásból? Naná, hogy marad, mert félre raktam neki belőle. Mert csak húszszor mondta el, hogy legszívesebben azt reggelizne.

Finom almás táska:

Töltelék:

Ezzel kezdek.

75 dkg alma (savanykás)
15 dkg cukor
2 ek citromlé


Az almát, megpucolom és felkockázom, hozzáadom a cukrot és a citromlevet és puhára főzöm. Én pici fahéjat is adtam hozzá.
Hagyom kihűlni.

Tészta:

15 dkg túró
6 ek olaj
6 ek tojáslikőr
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor


A túrót kikeverem, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, az olajjal és a tojáslikőrrel. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Rugalmas tésztát gyúrok belőle. 

Lisztezett felületen, fél centisre kinyújtom, majd felkockázom. Minden kocka egyik felére rakok egy bő kanál tölteléket. Lekenem a széleket kicsi vízzel majd összenyomkodom. Sütőpapíros tepsin, 200 fokon 15 percet sütöm. 


Máz:

15 dkg porcukor 
3 ek almalé

A cukrot simára keverem az almalével és kanállal csíkokat, csorgatok a táskákra.


8 megjegyzés:

  1. Tojáslikőr??? Ide vele! (Legalább is egyenlőre a recepttel...:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg finom érdemes kipróbálni!

      Törlés
  2. Micsoda guszta! Tojáslikőr az nincs itthon, de szerintem anélkül is nagyszerű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is. Nyugodtan helyettesíthető tejjel :)

      Törlés
  3. Nagyon jól hangzik, és különleges a tésztája a tojáslikőrrel! :) Ki kellene próbálni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen finom benne. Nem érezni az alkoholt, csak a tojásos jellegét.

      Törlés
  4. Nagyon gusztusosak!
    Én a tojáslikőr helyett rumot tennék bele, biztos azzal is finom lenne.

    VálaszTörlés