Ezt a formámat tesóméktól kaptam szülinapomra. De bármikor használom egyszerűen nem áll a kezemre, hogy csak egy féle csokiból készítsem. Ez azt hiszem mindig ilyen tarka barka fog maradni. Egy biztos a gyerekek imádják ezt a formát. Most egy kókuszos krémmel töltöttem meg, a nálam mondhatni klasszikus fehércsoki tejszín kombinációval.
Kókuszkrémes bonbon tenger gyümölcseinek öltözve:
Burok:
50 g fehér csokoládé
100 g étcsokoládé
Krém:
50 ml tejszín
25 g fehér csokoládé
a kókuszt érzésre raktam, jó bőven kb 3 ek volt
A tejszínt felmelegítem, majd beletördelem a csokoládét és addig kevergetem míg egynemű nem lesz. Majd fokozatosan adom hozzá a kókuszreszeléket, addig még jó sok nem lesz benne.
A csokikat megolvasztom, a microval, egy egy bögrében. Nemigen temperálok hiszen úgyis összekeveredik. A formába teszek egy kevés fehér csokit, majd egy kevés ét csokit, összekeverem és szétkenem a formába.
Beteszem a hűtőbe. Mikor megdermedt, megtöltöm a krémmel, majd 5 percre visszateszem. Megolvasztom a csokikat, majd lezárom a bonbonokat. :) Úgy fél óra múlva kipattintom őket a formából. És újabb fél óra múlva már sehol sincsenek. :)
Nagyon jól néz ki, tiszta belga praliné fíling :)
VálaszTörlésKülön jó, h nem a megszokott nugátos, hanem kókuszos :)
Igen szuper kis forma, valahogy sosem sikerül egyszínűre :)
VálaszTörlés