Nekifogtam, egy jó adag muffin elkészítésének. Csak sajnos az történt, hogy meguntam. Mit teszek ilyenkor? Mivel nincs egy engedelmes háziszolgám, aki kisüsse helyettem, beletúrom egy tortaformába és kisütöm egészben :)
A muffin általában nálunk nagyiparban készül vagyis dupla adagban, mert szeretjük is, meg a fiúk szeretik elvinni a munkahelyre is kis nasinak. Hát igen szóval azért a munkatársaknak is kell jusson belőle. Az adag 4 muffin sütőnyi, vagyis 48 db.
Ribizlis - csokis muffin és torta:
50 dkg - liszt, vaj, cukor
1 csomag sütőpor
1-2 tk szódabikarbóna - de ezt csak akkor teszek bele, ha van benne gyümölcs
5-6 tojás
tej - az állag javítására, 2-3 evőkanálnyi
2 ek kakaópor, ha nem elég sötét, akkor többet lehet bele tenni, nekem nagyon jó a kakaóm elég bele ennyi
2 jó marék, mosott tisztított ribizli
(Én ezt alapreceptnek tekintem, mindig azt teszek bele amit kedvem van, fahéjat, csokoládét, különböző aromákat, vagy gyümölcsöket.)
A vajat kikeverem a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. A liszthez hozzáadom a száraz alapanyagokat, majd hozzákeverem, a nedvesekhez. Mikor kész ha nem elég lágy adok hozzá tejet. Majd óvatosan hozzáforgatom a gyümölcsöket.
A muffin formába papírkapszlikat teszek és háromnegyedig töltöm őket.
A sütőt 200 fokra melegítettem, mielőtt betenném a sütit visszaveszem 180 fokra. 15 - 20 percig sütöm őket.
Én még a harmadik tepsit, betettem, de már azt is untam, ezért egy 26 cm tortaformába tettem a többi masszát és abban sütöttem ki. Így finom volt, de konkrét rétegezett torta elkészítéséhez nem jó alapnak!
Krém:
3 dl tejszín
1 doboz erdei gyümölcs ízű joghurt
A tejszínt felvertem, majd apránként hozzátettem a joghurtot, folyamatos keverés mellett keményre vertem.
Majd a torta illetve a muffin tetejére kentem a krémet. A cukrot csak a kép kedvéért szórtam rá, egyébként anélkül ettük :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése