2011. november 22., kedd

Tejszínes csokitorta virágokkal

Ma van Évinek, Kis B. keresztanyukájának a szülinapja. Számára készült ez a torta. Tudni kell róla, hogy csokifüggő, így tejszínes csokitortát készítettem neki, csokoládés piskótával és csokigyurma virágokkal. Szóval full csoki az egész, remélem örülni fog neki. Sőt az alsó piskóta meg van kenve egy réteg fehér csokival, így lesz benne egy kis roppanás is :)


Tejszínes csokitorta virágokkal:

Tészta:

A szokásos piskótám 5 tojásból.

5 tojás
5 ek víz
10 ek cukor
7 ek liszt
3 ek kakaópor
1 sütőpor
csipet só
pár csepp citromlé

A fehérjéhez vizet adok, citromlevet és egy csipet sót. Felverem, majd apránként hozzáadom a cukrot, majd a tojás sárgájákat. A robotgép legkisebb fokozatára veszem és hozzáadom kanalanként a lisztet és a kakaót. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm tűpróbáig.

Krém:

500 ml tejszín
250 gr csokoládé
2 ek cukor

A tejszínt felforralom a cukorral, majd a feldarabolt csokoládéra öntöm. Jól elkeverem hogy egynemű legyen. Ebben a jó időben én kitettem a teraszra és ott hűtöttem ki. Szépen elkezdett besűrűsödni. Majd fogtam lefóliáztam és betettem a hűtőbe 1-2 órára. Majd felvertem és egy negyed zacskó zselatin fixet is tettem bele. Megkentem vele a tortát és csokigyurma virágokkal díszítettem. Na jó mondjuk ki kicsit túlzásba estem a virágokkal, de nekem tetszik :)



12 megjegyzés:

  1. Szerintem aranyos lett a sok kis virággal:) Ugyan a csokitortákért nem vagyok oda, de a tejszínes csoki sokkal finomabb, nem olyan tömény.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű! Szerintem nem sok rajta a virág! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép ez az ehető virágos rét!!!

    VálaszTörlés
  4. Trollanyu, köszi :) A vajas csokitortát én sem szeretem, ezzel elvagyok. Viszont az ünnepeltnek felcsillant a szeme és megjegyezte - De hisz ez akkor tripla csokitorta :)Nekem ez eszembe sem jutott :)

    VálaszTörlés
  5. Gandi, köszi, örülök hogy tetszik :) Annyira jó volt készíteni a virágokat alig bírtam leállni :)Na jó elfogyott az alapanyag :)

    VálaszTörlés
  6. Vicuska,köszi :) Hát igen elég fincsi rét :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon nagyon szép, biztos nagyon finom is volt:) meg is tudnék enni egy szelettel én is most:)

    VálaszTörlés
  8. Kata, köszi, igen nagyon fincsi volt igazi csokibomba, mégsem túl tömény :)

    VálaszTörlés
  9. Kedves Vikvi!
    A virágokat miből és hogyan készíted? BBea.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A virágokat csokigyurmából készítettem. És egy virág alakú kiszúróval, szaggatam ki. A csokigyurma úgy készül, hogy 1,5 evőkanál mézet kicsit összemelegítesz microban 3 kávéskanál étkezési keményítővel. Majd elkevered 7,5 dkg olvasztott csokoládéval. Ezt szépen összegyúrod, majd egy sütőpapírra teszed. Kb 10-15 percenként átgyúrod még 3- szor. És egy rugalmas, jól alakítható anyagot fogsz kapni. Ezt bármilyen díszítéshez felhasználhatod. És színezheted is ételfestékkel, csak ne folyékonnyal. Inkább gél, vagy por festékkel. Remélem segítettem. Üdv. Vikvi

      Törlés
  10. Elkészítettem a párom születésnapjára tegnap! Ma este már egy falat sincs belőle :) Nagyon finom és egyszerűen készíthető! Már a húgom is megrendelte a szülinapjára :) Gratulálok a recepthez! Üdv: Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó!
      Nagyon örülök, hogy ízlett :) Köszönöm!

      Törlés