2012. május 2., szerda

Snickers cupcake alias tündértorta - SAD 5. fordulójára

Mostanában gyakran néztem a Muffinháború című műsort a Paprikán. Nagyon megtetszett, de leginkább a töltött muffinok keltették fel az érdeklődésemet. Vagyis vájunk egy lyukat a muffin közepébe és megtöltjük valami krémmel, karamellel, lekvárral. Már vágytam egy ilyen finomságra és kapóra jött a SAD 5 fordulójának témája vagyis a "Karamell mert szeretem", hát igen én is nagyon szeretem. A forduló háziasszonya TücsökBogár is nagy rajongója a karamellnek. Már régebben és találtam egy ínycsiklandó cupcaket, amit gondoltam megvalósítok. A Snickers cupcake-et. De a devil's food caket is régen ki akartam próbálni ezért ez lett az alapja és huh, nagyon jó lett. A krémet és a habot is dulche de leche-vel ízesítettem ettől lett isteni karamell íze az egésznek.

 A tészta:

Devil's food cake - 15 db muffinhoz vagy egy 20 cm tortához

1/4 csésze kakaópor
15 dkg tejcsoki aprított
1/4 csésze forró víz
1/4 csésze tejföl
2/3 csésze liszt
1/2 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1/3 csésze cukor
1/3 csésze olaj
1 tojás 
1/2 tk vanília

A forró vizet ráöntöm a kakaóporra és az aprított csokoládéra, majd simára keverem. Hozzáadom a tejfölt. A tojást kikeverem a cukorral az olajjal, és a vaníliával. a lisztet elkeverem a sóval és a szódabikarbónával. Összedolgozom a nedves és a száraz részeket, majd hozzáadom a csokisat. Végül 180 fokon sütöm 20-25 percig. Rácson hagyom kihűlni.

Töltelék:

2 snickers szeletet, darabokra vágok, majd elkeverem 3 evőkanál dulche de leche-vel. ezzel fogom megtölteni a muffinokat.

A dulche de leche-t házilag készítettem tubusos sűrített tejből. 2 tubussal belenyomtam egy befőttes üvegbe, lezártam. Egy konyharuhát tettem a fazékba, majd rátettem az üveget, és felöntöttem vízzel úgy hogy magasabban érjen mint a sűrített tejnél az üvegben. Lefedtem egy fedővel, majd 4 órán keresztül alacsony lángon főztem, jó sűrű karamellt kaptam a végén.

A Krém:

2,5 dl tejszínt kemény habbá vertem, majd hozzácsorgattam 4 evőkanál dulche de leche-t. Így finom karamelles íze lett. Nekem elbírt volna többet, de mivel a férjem nem szereti annyira a karamellt így nem túloztam el. 

Összeállítás:

A muffinokat kivájtam, és megtöltöttem a csokidarabos karamellel. Ezután a krémet habzsákba töltöttem, és a muffinokra nyomtam. Csokoládé darabkákkal díszítettem valamint némelyikre még egy kis dulche  de leche-t csorgattam. Nagyon finomak lettek, a család nagyon díjazta főleg a tésztája nagyon finom, szaftos, és nagyon csokis. Azt hiszem az ilyen töltött muffinok gyakran vendégek lesznek a konyhámban.



A töltelék és a díszítés

 Megtöltve




12 megjegyzés:

  1. Nagyon csinosak lettek és jó a muffinpapír is ;-)

    VálaszTörlés
  2. Köszi :) Bizony nagyon nagy hasznukat vettem, köszi még egyszer őket :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól kifundáltad!!! :) A Snickers az egyik kedvenc csokim (nem sok van!), és mostanában én is muffinban utazom, tehát nekem tökéletes délutáni desszert lenne amit alkottál! Imádnám! :))

    VálaszTörlés
  4. Hűű ezek brutálisak:)Isteni:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon mutatós guszta kis desszertet hoztál össze, finom lehet nagyon!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépen köszönöm, hogy részt vettél a játékban!
    Legközelebb, ha ilyen játéknak leszek a háziasszonya kötelezővé teszem a kóstoló küldését. :)) Nagyon izgalmas recepttel leptél meg bennünket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy részt vehettem, rajta. Ilyen jó témánál nem lehet hibázni :)

      Törlés
  7. Ez aztán a különleges recept!! Gratulálok hozzá és kérnék egy darabot! :-))

    VálaszTörlés