2012. augusztus 12., vasárnap

Krémsajtos brownie - Blogkóstoló 4 fordulójára

Nagyon szeretem ezt a játékot. Nevezetesen a Blogkóstolót, immáron 4. fordulójánál tartunk. Ezúttal ChefViki a háziasszony. Nekem pedig olyan szerencsém volt, hogy az Ő blogjából választhattam valamit. Nem ismeretlen számomra a blogja, hiszen nála leltem az egyik kedvenc keltemre a kombéra. Az is valami isteni finom. Most is először, egy kelt finomságot szerettem volna, elkészíteni nevezetesen, a  zakuszkás csigakenyeret de a család leszavazott, azt mondták majd máskor. De ami késik az nem múlik, mert mindenképp az asztalunkra fog kerülni. Így egy browniet választottam, mert azt még soha nem készítettem. Na de miért nem amikor brutál finom, főleg így krémsajtosan. Házi krémsajttal készült rögtön egy dupla adag, mert kicsi tepsim nincs. Sajnos csak 25 dkg krémsajtom volt, így márványoztam a tetejét, mert nem lett volna elég szépen rákenni a tetejére. Íme a krémsajtos brownie


 Krémsajtos brownie:

25*40 - es tepsihez

24 dkg étcsokoládé
23 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojás
10 dkg liszt
csipet só

Krémsajtos réteg: 
 
 Ehhez a tészta mennyiséghez jobb lett volna a dupla adag krémsajt de csak ennyim volt itthon
 
1 tojás
25 dkg házi krémsajt (mascarpone)
5 dkg cukor
1 lötty vanília kivonat
Megolvasztom gőz fölött a vajat és a csokoládét. Hagyom picit hűlni, majd hozzákeverem  a cukrot, egyesével a tojásokat, végül a lisztet és a sót.
Egy 24x40- es tepsit kibélelek sütőpapírral, belesimítom a csokoládés masszát.
A krémes réteghez kikeverem a krémsajtot a tojással, a cukorral és a vaníliával, majd adagokban a tészta tetejére teszem, és egy villa segítségével elmárványozom, majd 160 fokos sütőben sütöm 25-30 percig. Akkor jó, ha a közepe már nem mozog, de igazán még nincs tökéletesen átsülve. Hűlés közben rendesen meg fog szilárdulni. Ha kihűlt, pici kockákra vágva tálaljuk.





10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! Krémsajtosan még nem sütöttem, ideje lesz megpróbálni, mert a képeid alapján nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, nekem ez az első próbálkozásom, de már most imádom :)

      Törlés
  2. Jól választottál, ez nagyon fini! :) Szép lett a tiéd is nagyon.

    VálaszTörlés
  3. Nyami, ez finom lehet nagyon, én is kipróbálom! :)

    VálaszTörlés