2012. augusztus 6., hétfő

Ringlószilva fagylalt

Ez a fagyi is most a hőségben készült. Nagyon finom lett. Első körben nem adtam hozzá semmilyen plusz ízt, fűszert, mint például a fahéj. a ringló természetes ízét akartam érezni és nagyon jó lett. Finom, savanykás, intenzív ízű fagyit kaptam a végére. A gyümölcs saját fáról való.


Ringlószilva fagylalt :

60 dkg ringlószilva kimagozva
2 dl tej
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
ízlés szerint cukor
aki szereti fahéj

A szilvát kimagozom és botmixer segítségével lepürésítem. Majd egy szűrőn átpaszírozom, így a héjdarabok nem kerülnek a fagyiba. A tojássárgákat kikeverem a cukorral, majd simára keverem a tejjel. Sűrűre főzöm. Felverem a tejszínt. A pürét elkeverem a tojásos krémmel, majd a tejszínnel. Dobozba teszem, majd a fagyasztóba és óránként átkeverem.


8 megjegyzés:

  1. Éljen a fagyi:) Olyan érdekes, nálunk is pont szilvás fagyi készült ma, isteni volt, a tiéd is szuper:)

    VálaszTörlés
  2. Ebben a hőségben bizony jól jönne ez a fagyi, na meg az előző posztokban szereplő hűsítő finomságok bármelyike.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ha nyár akkor minden ami fagyi jégkrém stb. Mindenki inkább fagyis dolgot kér a szülinapjára :)

      Törlés
  3. Nagyon jól hangzik, szeretem a ringlószilvát, fagyiban is biztosan nagyon fincsi! :)

    VálaszTörlés