2012. december 21., péntek

Tojáslikőrös, krémsajtos brownie pite - No. 37

Az egész pite úgy kezdődött, hogy teljesen szerelmes lettem a Trollanyunál látott Bailey's krémlikőrös brownie-ba. Régóta terveztem brownie-s pitét sütni. Így pedig még különlegesebb lett volna, ezért készítettem egy fincsi ropogós tésztát neki. az ír krémlikőrt pedig lecseréltem tojáslikőrre, mert csak az volt itthon. Nagyon finom lett, arattam vele a kis családom körében.



 Tojáslikőrös, krémsajtos brownie pite:

 
 Tészta:

25 dkg liszt
csipet só
110 g hideg vaj
50-60 ml víz
1 tk cukor

2 ek kakaópor

A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a sót és cukrot, a kakaót majd a vízet és összegyúrom. 15 percre hűtőbe teszem, majd lisztezett deszkán kinyújtom és a kivajazott formába teszem. A pitével együtt sütöm.


  Brownie réteg:
22 dkg vaj
12 dkg étcsoki
20 dkg cukor
 4 tojás
20 dkg liszt
pici só
3 ek tojáslikőr

  Krémsajtos réteg:
45 dkg krémsajt
7,5 dkg cukor
1 tojás
3 ek tojáslikőr

A vajat a csokival együtt felolvasztottam, majd a nagyobbik fiacskám, szép simára keverte és olyan lelkes volt, hogy amíg nem volt rá szükségem addig keverte kavartak és kóstolgatta. A cukrot, a tojásokkal együtt felvertem. A lisztet elkevertem a sóval. Majd a tojásos masszához adtam a csokis és a lisztes keveréket.  Utoljára a likőrt adtam hozzá. A krémsajtos réteghez mindent egy tálba tettem és simára kevertem. A pite tésztára tettem a brownie réteget, majd a krémsajtos réteget. Itt lehet variálni mert akinek tetszik az márványozhatja is a tetejét.  175 fokos sütőben 40 percet sütöttem. Majd miután kihűlt csokis tejszínhabbal díszítette. 1 dl tejszínben elolvasztottam egy fél tábla csokit és miután kihűlt felvertem kemény habnak. 




2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, és látom, segítséged is volt hozzá! :) Ilyenkor szokta az én nagyfiam mondani, hogy azért lett olyan finom, mert ő segített! :) Mekkora formában sütötted? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen így van igaza van a fiacskádnak :) 23 cm -es a forma.

      Törlés