2013. február 12., kedd

Kókuszos vörös áfonyás blondie

Nemrég részt vettem egy nagyon jó játékban. Flóra blogszülinapi játékáról van szó. Én egy finom marcipános brownie pitét készítettem. Viszont nagyon megihletett az összefoglaló. Kisebbik fiam névnapját tartottuk és gondoltam meglepem a családot valami finommal. Aztán két féle lett belőle, mert nem tudtam választani. A fiúknak ez lett a kedvence, nekem a kávés ízlett. Az is hamarosan érkezik.
Nagyobbik fiam még a vörös áfonyát is megette, pedig nem szokott aszalt gyümölcsöt enni. Mondtam neki, túrja ki belőle nyugodtan. Erre hozza vissza az üres tányért. Kérdeztem is tőle, na hol az áfonya? Hol lenne megette. De - mondom én - nem is szereted. Nem baj finom volt. Én meg örültem ezerrel, hogy éljen még valamit megevett, amit eddig nem. 
Az alapját Ditti receptje adta, csak ezt, azt elhagytam belőle, ezt, azt meg hozzáadtam. Mert ez volt itthon.



Kókuszos vörös áfonyás blondie:

20 dkg fehér csoki
20 dkg vaj
3 tojás
1 kk vanília
15 dkg kristálycukor
11 dkg liszt
csipet só
5 dkg kókuszreszelék
fél marék aszalt vörösáfonya

A fehér csokit megolvasztom, a vajjal és simára keverem (Én simán feldarabolom a csokit, rákockázom a vajat és beteszem a mikróba. Fél percenként átkeverem, amíg fel nem olvad. Nem kínlódok, gőz felett olvasztgatással). A tojást kikeverem a cukorral,a vaníliával, a csipet sóval. Majd hozzáadom folyamatos keverés mellett a hűlt vajas csokit. Végül elkeverem a liszttel és a kókuszreszelékkel. A tepsit kivajazom (20x25 cm) és sütőpapírt teszek bele. Beleöntöm a masszát és megszórom a vörös áfonyával. Előmelegített sütőben 170 fokon, kb 30 percig sütöm.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Szeretem a blondie-t, vörös áfonyával megbolondítva isteni lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Hú, de jó! Ahogy nézem kisebb tepsire való adag. Szerintem nálunk is hamar eltünne:-)

    VálaszTörlés
  3. hát csoda, hogy finom, mikor fehércsoki is van a tésztájában?

    VálaszTörlés