Hát igen. az biztos hogy nagyon finom süti, de hogy mennyire brownie, azt nem tudom egész biztosan. Adott a kedvenc brownie alap receptem, amit most tejcsokiból készítettem el, sőt még a plusz kakaót is kihagytam. Így kaptam egy istenien gyümölcsös, inkább karamell színű sütit, kellemesen csokis. Na de igazából a brownie-nak durván csokisnak kell lennie. De nem baj majd úgy is kipróbálom. Minden esetre a málna rebarbara kombináció számomra verhetetlen.
Napi boldogság: Nagy fiam ugyebár, nem eszik gyümölcsöt. Na jó inkább keveset, és akkor is csak alma, dinnye vagy eper jöhet szóba. Ebből kettő, igencsak szezonális. Már ha jót akarok adni a gyereknek. Az este, a szomszéd Feri bácsi hozott nekünk két rekesz cseresznyét. Isteni, ropogós, hatalmas cseresznyék. Nagyon de nagyon finomak. Kérleltem nagy fiút, hogy egyen belőle. Nem, nem, nem. Apóca, később, nagy lelkesen bejön : Ide nézzetek milyen fülbevalója van Apának! címszóval. Gyerkőcök persze őrjöngés: Nekem is !Nekem is! Apa persze ravasz. Csak, az kap fülbevalót, aki meg is eszi. És a mindenit a nyakas nagy fiam megette, sőt egy jó marékkal repetázott is, mondván: Hát ez isteni finom! Kíváncsi leszek holnap eszik e még, de remélem! Hogy egy Anyukát, milyen apró dolgokkal boldoggá lehet tenni!
Málnás rebarbarás tejcsoki brownie:
20 dkg vaj
20 dkg tejcsoki
3 tojás
20 dkg cukor
27 dkg liszt
1 mk só
10 dkg málna
20 dkg rebarbara
A csokit és a vajat összeolvasztom. A tojást, kikeverem a cukorral. Majd folyamatosan keverve, hozzácsorgatom a csokis vajat. Majd hozzáadom a lisztet és a sót. Megmosom a málnát és megtisztítom a rebarbarát, majd nagyobb darabokra vágom. Egy 20x25 cm-es tepsit ki sütőpapirozok. Beleöntöm a masszát majd megszórom a gyümölccsel. 170 fokon kb 35 percig sütöm.
Aki igazán csokis brownie-t szeretne ezzel az ízkombinációval, annak 5 dkg kakaópor, 22 dkg liszt és 20 dkg ét csoki arányát ajánlom.
Nagyon guszta! Milyen jól néz ki, még nyersen is! Muszáj lesz valahonnan szereznem rebarbarát, most már meg kell kóstoljam. :)
VálaszTörlésNe hagyd ki nagyon finom. Ha jól tudom a Lidl-ben időnként lehet kapni.
TörlésHmm, nagyon guszta, legközelebb én is veszek egy kis rebarbarát...:)
VálaszTörlésMegéri :)
TörlésNagyon klassz lett tejcsokival is:) Az én gyerekeim a tejcsokis sütiket szeretik, hiába mondom én, hogy az étcsoki az igazi:) Ügyes trükk volt a cseresznyével:)
VálaszTörlésMi is jobban szeretjük a tejcsokit :) Apa leleményes :)
TörlésDe jó, visszajött a régi blogruhád? Finom lehet a sütid , mert nagyon guszta ! Az igazság az hogy a rebarbarának az ízét nem ismerem de a többi hozzávalók finomak! Ezek után a fiadnak csak kitaláltok egy ilyen trükköt és megszereti az összes gyümölcsöt:)
VálaszTörlésKöszi! Bizony vissza. Mert a másik formában sehogy sem tudtam visszahozni a Blogkóstoló 7. fordulójának az összefoglalóját.
Törlés