A recept fázisfotókkal megtalálható a desszert.eu-n.
Csokoládés - mandulás - vörösáfonyás - babka:
A
tejet felfuttatom az élesztővel. A lisztet egy tálba szitálom.
Hozzáadom a felvert tojást, a vajat, a cukort, végül az élesztős tejet.
Kidolgozom és a végén adom hozzá csak a sót. 30 percig kelesztem.
Miután
megkelt, ketté veszem. Két téglalapot nyújtok belőle (természetesem
egymás után). Megszórom, a csokoládé darabokkal, a mandulával, az aszalt
vörös áfonyával és a fahéjjal.
A formákat kivajazom és kilisztezem.
Feltekerem,
a töltött tésztákat, mintha csigát készítenék. 3 felé vágom rudanként,
majd egymás mellé teszem őket a formába. Hagyom újabb 15 percig kelni.
180 C fokra elő melegített sütőben sütöm 40 percig. Mikor kész, kifordítom a formából. Szeletelem, tejjel nagyon finom.
Ma kért a fiam, hogy süssek valami csokisat. Muffinban gondolkodtam, de most megláttam ezt a kalácsot:-) azt hiszem megyek és begyúrom, holnapra is jó lesz uzsonnára.
VálaszTörlésMuszáj 3 részre vágni a tekercset, vagy maradhat egyben is?
Szerintem maradhat egyben is. Igaz lehet hogy már túl vagy rajta. Tradícionálisan készítik így ha jól tudom.
TörlésVégül elvágtam én is. Finom kalácsot kaptunk! Köszönjük szépen:-)
TörlésNagyon guszta:)
VálaszTörlésKöszi!
TörlésNem ismertem, de ismét tanultam valamit! Mi is szeretjük a kalácsot, meg is sütöm a héten! :-)
VálaszTörlésÖrülök!
TörlésFinom kalács, jó a töltelék, meg sütöm én is!:-)
VálaszTörlés:))))))
Törlés