A recept a desszert.eu oldalán is megtalálható, fázisfotókkal.
Petrezselymes répás palacsinta fetával töltve:
A palacsinta tésztához:
- 40 dkg búzaliszt (BL55)
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- 4 dl víz (szóda)
- 2 db sárgarépa
- 2 csokor petrezselyemzöld
A sütéshez:
- 3 evőkanál napraforgóolaj
A töltelék:
5 szelet feta sajt
A lisztet egy edénybe teszem,
hozzáadom a tojást, a sót és simára keverem a vízzel. Majd hozzáadom, a
felaprított petrezselyemzöldet és a reszelt sárgarépát. Ezzel is
elkeverem.
Serpenyőbe olajat hevítek és 1 merőkanál tésztát öntök bele. Mindkét oldalát megsütöm.
Melegen, vagy hidegen töltöm. Én most szeletelt feta sajttal.
Nekem minden jöhet ami feta-sajtot rejt, így ez is! ;-) Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésÉn is imádom a feta sajtot, nagyon finom lehet a zöldséges palacsintába töltve is! :) Vagy a palacsinta finom a fetával töltve, mindegy is, a lényeg, hogy jól hangzik! :)
VálaszTörlésHát igen bárhogy mondjuk igaz :)
TörlésDe szép:) Ki kell próbáljam:)
VálaszTörlésMilyen jó ötlet! Kipróbálós:-)
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésNagyon guszta. :)
VálaszTörlésKöszi :)
Törlés