Ez egy rendhagyónak mondható pite. Hogy miért? Mert a tésztája, nem más mint kókusz. Minimális hozzávaló, minimális elkészítési idő. Pikk pakk kész és nagyon finom. Persze, csak annak aki megszállott kókusz és csoki rajongó. Aki nem, az azt mondja - lásd tesómat miközben a második szeletet majszolja - kicsit túl csokis nem? Hát szerintem nem.
Csokoládés kókuszos pite:
Tészta:
31 dkg kókuszreszelék
6 ek olvasztott vaj
A kókuszreszeléket, összegyúrom az olvasztott vajjal. A kivajazott piteformába nyomkodom. 170 fokon sütöm 10 percig vakon. Vagyis egy sütőpapírral kibélelem, és a papírra szórok nehezéknek lencsét, babot, vagy erre a célra kitalált kerámia golyókat. Maj miután megsült ezt kiveszem és sütöm még kb 4 percig. Hűlni hagyom.
Töltelék:
25 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
ízlés szerint ha valaki szeretne adhat hozzá kevés cukrot.
A tejszínt felforralom, és beletördelem a csokoládét. simára keverem és miután hűlt a kókuszra öntöm. 4-5 órát hagyom dermedni esetleg egy éjszakát. Én kókuszchipssel díszítettem.
Forrás: Martha Stewart: Pies and Tarts című könyve.
Nagyon finom lehetett. Guszta! Egy kis vékony szeletkét kérhetnék?:-)
VálaszTörlésMáris küldöm :)
TörlésBrutál csokis, de nagyon jól hangzik ám! Érdekes a tésztája, ki kellene próbálni! :)
VálaszTörlésIgen először én is csak néztem :)
Törlés