Köszönöm, hogy velem tartottatok 52 héten keresztül!
Vaníliás panna cotta pite vérnaranccsal:
Keksz alap:
32 dkg kakaós omlós keksz darálva
5 ek olvasztott vaj
A vajat megolvasztom, a kekszet ledarálom. Majd összegyúrom. A formába tömködöm és 200 fokon 10 percet sütöm. Hagyom teljesen kihűlni.
Krém:
375 g natúr joghurt - 1 nagy doboz
2 dl tejszín
2 dl tej
ízlés szerint cukor
2 zacskó bourbon vaníliás cukor
6 lap zselatin - 10 g
A zselatint 5 percre hideg vízben áztatom. A joghurtot, a tejszínt, a tejet, a cukrokat egy lábasban felmelegítem, de csak annyira, hogy elolvadjon benne a zselatin. A zselatint kiveszem a vízből és kinyomkodom. Simára keverem a krémet és kicsit hűlni hagyom, majd a kekszes alapra öntöm. Hagytam egy keveset, ezt pedig szilikon bonbon formába kanalaztam. Ez lett a díszítés.
kb 2-3 óra múlva megszilárdul. Díszítem és vérnarancs gerezdekkel tálalom.
Nagyon finom lehetett, én is régóta szemezek a panna cottával.:) Nagyon gratulálok mind az 52 pitéhez, ügyes vagy! Kíváncsian várom majd a több is! :-)
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésGyönyörű lett, az tuti, gratulálok ehhez a sok finom pitéhez:)
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésNagyon kitaláltad ezt a finomságot, igen guszta ! Gratulálok hogy ilyen sok fajta pitét kipróbáltál, lehet hogy mindet nem láttam de biztosan nagyon finom volt ! Szeretem én is sütni a pitét na persze enni is !:-)
VálaszTörlésHát igen :)
TörlésGratulálok, nem kis teljesítmény egy éven át ilyen sokféle pitét elkészíteni! :) Nagyon guszta lett ez a joghurtos is, jól feldobja a vérnarancs díszítés! :)
VálaszTörlésKöszi :)
Törlés