2013. március 8., péntek

Töltött nyúlcomb tekercs gombával és olivabogyóval

Most vágtuk le, a nyulakat, ez lett az első finomság amit készítettem belőlük. Nagyon jól sikerült a töltelék, az egyik kedvenc nyúlból készült ételem lett. Finom gomba, füstölt szalonna, ami szintén saját, házi készítésű. Így visszagondolva, ha mindezt meg kellene vennem. Nem lenne egy olcsó étel. Nem irigylem, azt akinek nincs otthon semmilyen haszonállata.
A receptet megtaláljátok, sok-sok fázisfotóval a desszert.eu -n.



Töltött nyúlcomb tekercs gombával és olivabogyóval:

Az alap:

  • 4 db nyúl comb

A töltelékhez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg gomba
  • bors - fekete (őrölt)
  • 2 szál hagyma - újhagyma
  • 1 marék olívabogyó (zöld, magozott)
  • 2 evőkanál tejföl (20%-os)
  • 4 szelet szalonna (füstölt)

A húshoz:

  • 4 evőkanál olívaolaj



A nyúl combokat, kicsontozom, kiklopfolom, majd lesózom.
A gombát kockákra vágom és olívaolajon megdinsztelem. Sózom, borsozom. Valamint adok hozzá egy szál apróra vágott újhagymát és pár szem apróra vágott olívabogyót. Majd mehet hozzá a tejföl. Hagyom, hogy be sűrűsödjön.
Előkészítem a hozzávalókat. Felszeletelem a hagymát és a szalonnát.
Először a szalonnát teszem a húsra.
Majd az újhagymát.
Ezután egy adag kihűlt gombát, kenek szét rajta.
Majd a közepére teszek néhány szem olívabogyót.
Összetekerem a tekercset, majd hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzöm a húsokat.
A serpenyőbe, olívaolajat hevítek, majd megsütöm a tekercsek minden oldalát. Mikor az összes kész tepsire teszem és fólia alatt sütöm 30 percig 200 C-on, vagy míg szép színt nem kap.
Ha megsült, hagyom kicsit hűlni. Majd kihúzom a fogpiszkálókat és szeletelem a húst. Én hercegnő burgonyával tálaltam, de nagyon finom egy tavaszias salátával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése