A receptet megtaláljátok, sok-sok fázisfotóval a desszert.eu -n.
Töltött nyúlcomb tekercs gombával és olivabogyóval:
Az alap:
- 4 db nyúl comb
A töltelékhez:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg gomba
- só
- bors - fekete (őrölt)
- 2 szál hagyma - újhagyma
- 1 marék olívabogyó (zöld, magozott)
- 2 evőkanál tejföl (20%-os)
- 4 szelet szalonna (füstölt)
A húshoz:
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
A nyúl combokat, kicsontozom, kiklopfolom, majd lesózom.
A
gombát kockákra vágom és olívaolajon megdinsztelem. Sózom, borsozom.
Valamint adok hozzá egy szál apróra vágott újhagymát és pár szem apróra
vágott olívabogyót. Majd mehet hozzá a tejföl. Hagyom, hogy be
sűrűsödjön.
Előkészítem a hozzávalókat. Felszeletelem a hagymát és a szalonnát.
Először a szalonnát teszem a húsra.
Majd az újhagymát.
Ezután egy adag kihűlt gombát, kenek szét rajta.
Majd a közepére teszek néhány szem olívabogyót.
Összetekerem a tekercset, majd hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzöm a húsokat.
A
serpenyőbe, olívaolajat hevítek, majd megsütöm a tekercsek minden
oldalát. Mikor az összes kész tepsire teszem és fólia alatt sütöm 30
percig 200 C-on, vagy míg szép színt nem kap.
Ha
megsült, hagyom kicsit hűlni. Majd kihúzom a fogpiszkálókat és
szeletelem a húst. Én hercegnő burgonyával tálaltam, de nagyon finom egy
tavaszias salátával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése