2012. július 11., szerda

Málnás - rebarbarás galette


Nem is tudom, miért nem készítettem korábban galette-t. Nagyon finom és a gyerekeknek is nagyon ízlett. Elkészítettem, utána kimentünk kapálni, mikor végeztünk, a fiúk leültek a teraszon. Én meg bementem felszeleteltem, kivittem egy tányéron és úgy ahogy volt megettük. Nagyon frissítő volt, a munka után, igazi gyümölcsös csemege. A tészta receptjét a Joy of baking oldalán találtam.



Málnás - rebarbarás galette:

Paté Briseé:

175 g liszt
csipet só
14 g cukor
113 g vaj
30 – 60 víz

Töltelék:

2 szál rebarbara
1 marék málna
30 g cukor
15 g vaj

A tésztát összegyúrom, majd kicsit a hűtőbe teszem.
A rebarbarát megtisztítom, feldarabolom, majd összekeverem a málnával és a cukorral. A tésztát, kinyújtom kb 26 cm átmérőjűre. A közepére halmozom a gyümölcsöt. Majd felhajtogatom a tésztát körben. A vajat darabokban a tészta alá teszem.  200 fokon 20 percig sütöm, majd hagyom rácson kihűlni. 





6 megjegyzés:

  1. Jól hangzik és jól is néz ki, nagyon finom lehetett, biztosan jólesett munka után! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen jól néz ki, még én sem készítettem, de talán nemsokára!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki, nekünk nagyon ízlett :)

      Törlés
  3. Nagyon finomságos!!! Többször készítettem már, többféle tésztából,és gyümölccsel, de nálunk is mindig nagy sikere van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony ez egy nyerő és egyszerű sütike :)

      Törlés