2012. január 18., szerda

Kinder bueno szelet

Karácsonyra készítettem ezt a sütit. Nagy volt a sürgés forgás így már előző nap elkészítettem. 2 adagot csináltam az egyiket férjem bevitte, a munkahelyére István napot tartottak, ilyenkor szoktak bevinni némi sütit. Nem akartam kettőt sütni, mert nem volt benne a karácsonyi tervben. De meggondoltam magam, hiszen akkor csorogni fog a nyálacskájuk utána az pedig Karácsonykor nem történhet meg. Szeretem ezt a sütit, mert könnyen elkészíthető, viszonylag gyors és isteni finom. A képhez szó szerint az utolsó szeleteket mentettem meg, mert miközben sütöttem főztem egyre csak azt láttam nyitogatják a hűtőt. Nyitom én is a hűtőt és gyakorlatilag egy sor volt a tálca sütiből.
Régen használom ezt a receptet, sajnos nem tudom honnan származik, mert akkoriban csak lementegettem a recepteket, ha valaki magáénak tudja kérem jelezze.


Kinder bueno szelet:

Tészta:

6 db tojásfehérje
6 ek cukor
1 ek étolaj
2 ek liszt
1 ek zsemlemorzsa
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió - az eredeti recept szerint mogyoró, de nekem finomabb dióval
1/2 üveg mogyorókrém
háztartási keksz + tej pici vanília aromával

Krém:

1/2 liter tej
6 db tojás sárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek liszt
10 dkg olvasztott csokoládé
25 dkg margarin
2dl tejszín
+ díszítésnek csokiforgács, színes dekor cukor

A A tojásfehérjét felverem majd hozzáadom a cukrot, az olajat, a morzsát, a lisztet, a sütőport. A masszát, sütőpapíros tepsire teszem megszórom dióval és 180 fokos sütőben megsütöm kb 10-15 percig. Majd mikor kész van, lehúzom a sütőpapírt és megkenem melegen mogyorókrémmel.
A tejből, a tojás sárgájából a cukorból, a pudingból, és a lisztből krémet főzök. Majd ketté veszem és az egyik feléhez hozzáadom az olvasztott csokoládét. Ha kihűlt hozzáadok fél-fél margarint.

A mogyorókrémmel megkent tésztára kenem a sárga krémet. Majd langyos vaníliás tejbe áztatom a kekszeket, és lerakok egy sort vele. Erre megy a csokis krém. A legtetejére tejszínhabot verek fel, rákenem majd csokoládé forgáccsal és cukorkákkal díszítem. Csokiforgácsot legegyszerűbben zöldséghámozóval készíthetünk. Csak végighúzzuk a csokin és már ott is a kisebb nagyobb forgács.



5 megjegyzés:

  1. Imádjuk mi is:) Nem lehet abahagyni, csak egy hátránya van, egy valódi kalória bomba:)

    VálaszTörlés
  2. Ahogy mondod :) Da ha egyszer olyan finom, megéri néha bűnözni :)

    VálaszTörlés
  3. Épp most csináltam meg, és nagyon finom, az ízével nincs baj :) Viszont a krém nekem NAGYON durván csomós lett, és odaégett, pedig mielőtt elkezdtem főzni, csomómentesre kevertem. Mindig így járok, ha pudingot csinálok :) mit csinálok rosszul?:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Ha pudingot főzöl, főleg ha tojás is van benne, érdemes kis vagy közepes lángon főzni. Folyamatosan kevergetni kell, én jobban szeretem kézi habverővel mint fakanállal, mert simábbra lehet vele keverni. Egész a szélére ki kell keverni, mert ott ég le a legkönnyebben.

      Törlés
    2. Köszönöm :)

      Törlés