Hogy mit is takar ez az elnevezés? Isteni finom édes bundás kenyeret, krémsajttal és szederrel töltve. Az én fínyás Uracskám az első háromszöget csak méregette, majd az t kérdezte az első harapás után: Ebből ugye van még? A gyerekeknek is ízlett, na meg persze nekem is. Nagyon finom az enyhén édes bundás kenyérben a finom krémsajt és a szeder. bár én más gyümölccsel is el tudom képzelni. Kimondott ehhez a desszerthez készítettem a szederkompótot, amiből jócskán maradt így egy finom szedres krémsajtos pohárkrémet is készítettem. Na az még valami nagyon finom lett, hamarosan hozom a receptet. A recept a szeptemberi GoodFood-ból való.
Szegény windsori lovagok szederkompóttal:
4 tojás enyhén felverve
100 ml tej
2 tk vanília kivonat,
2 ek barnacukor
100 g házi krémsajt - 48 órát csöpögtettem
2 ek porcukor
4 ek szederkompót
4 szelet szikkadt fehér kenyér - nekem ez a mennyiség 8 kenyérre volt elég - tehát 4 szendvicsre
25 g vaj
A tojásokat felverem a vaníliával, a cukorral és a tejjel. A krémsajtot, elkeverem, a porcukorral és megkenem vele a kenyerek egyik felét. 1 -1 kanál kompótót teszek rá, majd beborítom egy másik kenyérrel. Belerakom a masszába és hagyom állni mindkét oldalán 30-30 másodpercet. Megolvasztom a vajat egy serpenyőben, és 3-4 percig sütöm, oldalanként. Félbevágva tálalom, egy kis kompóttal meglocsolva, vagy akár fagyival.
Szederkompót:
400 g szeder, egy része félbe vágva egy része egészben
5 dkg cukor
1/2 citrom leve
csipetnyi fahéj
A gyümölcs egy részét leturmixolom, elkeverem a cukorral, a citromlével, és a fahéjjal, majd átpaszírozom, egy szűrőn, hogy ne legyenek benne magok. Majd összeforgatom a maradék gyümölccsel. 2 napon belül el kell fogyasztani.
Tyűha! Ez fantasztikus a négyzeten! :)
VálaszTörlésÖtletes, nagyon tetszik!
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésSzuper, kipróbálós! :)
VálaszTörlésUgye :)
TörlésNagyon guszta! Már én is gondolkodtam a kipróbálásán...:)
VálaszTörlésNe csak gondolkodj, tuti finom :)
Törlés