Almás krémes:
Tészta:
10 dkg margarin
30 dkg finomliszt
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
csipet só
egy kevés tej, úgy egy deci
Egy tálban összedolgozom a hozzávalókat. A tejet apránként adom hozzá, annyi kell hogy jól összeálljon a tészta. Egy szép sima, tésztát kell kapjak.
A tésztát, 3 részre osztom, majd lisztezett deszkán kinyújtom és egy tepsi lisztezett hátulján megsütöm. Sütés előtt megszurkálom villával, így szép egyenes marad.
Nem kell sok neki, 190 fokon kb 5 perc. Figyelek ne süssem, túl, mert nagyon törik akkor! Sütés előtt megszurkálom villával, így szép egyenes marad.
Nem kell sok neki, 190 fokon kb 5 perc. Figyelek ne süssem, túl, mert nagyon törik akkor! Sütés előtt megszurkálom villával, így szép egyenes marad.
Almás töltelék:
1-1,5 kg hámozott, reszelt alma
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint őrölt fahéj
A hámozott és lereszelt almát egy fazékba teszem, a cukorral és a vaníliás cukorral. Kevés fahéjat tettem bele. Puhára párolom. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Vaníliás krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
3 dl tej
20 dkg porcukor
Összeállítás:
Amikor minden kihűlt, akkor elkezdhetjük összeállítani a sütit. Én a krémmel szeretem kezdeni de Zsolt például az almával kezdte. Szóval egy réteg tészta, rá a krém. Még egy réteg tészta, most jön az alma, végül még egy tészta. Pár órát hagyjuk pihenni, így megpuhul a tészta. Le porcukrozhatjuk az egészet, vagy le is kenhetjük olvasztott csokival. Én az utóbbit választottam.
Szép lett az almás krémesed! Nekem is megvan ennek a receptje azt nem tudom hogy pont ilyen-e, csak azt tudom hogy nagyon finom!
VálaszTörlésHát ez mindig nagyon finom :)
TörlésNagyon guszta, és az almás fagyi után ebből is legyűrnék néhány kockát!!! Húúú, de régen sütöttem már, pedig nagyon szeretjük. A napokba be is ütemezem.:)
VálaszTörlésJól teszed :)
TörlésNagyon jó választás, igazán finom sütit ettetek! :) Azt hiszem, én is a csokimázat választottam volna, szerintem így még finomabb ez a sütemény! :)
VálaszTörlésIgen én is jobban szeretem így :)
TörlésNagyon jól sikerült az almás krémesed! Én is készülök rá, mert az alma nagyon romlik, mielőbb fel kell használni.
VálaszTörlésBizony, ne hagyd hogy kárba menjen :)
Törlésjól választottál, az már biztos! :)
VálaszTörlésÉn is azt hiszem :)
Törlés