2012. szeptember 5., szerda

Kolbászos cukkínis rétes

Az egyik kedvenc cukkínis ételemet mutatom most be nektek. Az öcsém írta le a receptjét vagy 4 évvel ezelőtt valamelyik tv műsorból. azóta rendszeres vendég nálunk, ez a finom rétes. Szaftos belső, ropogós külső. Kihagyhatatlan. Akár így magában, de friss salátával is kitűnő.

 Kolbászos cukkinis rétes:

Tészta:

 A rétes tésztájának receptjét megtaláljátok ITT, nekem volt most a fagyasztóban, így csak előkaptam a tésztát. Ám hogy kicsit vastagabb legyen 9 rúd helyett 6 rudat készítettem.

Töltelék:

2 közepes cukkini, meghámozva, kibelezve, felkockázva
4 szem paradicsom
4 közepes fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
3 db kisebb paprika
só, bors, majoranna, ételízesítő
1 szál kolbász, ami lehet csípős is, ha gyerekek nem esznek belőle
4-5 ek tejföl
2 ek liszt + a nyújtáshoz is kell

A hagymákat felszeletelem, és megdinsztelem. Hozzáadom a nagyobb kockákra vágott paradicsomot és a paprikát. Picit főzöm, majd a feldarabolt cukkínit is hozzáadom. Ha nincs elég leve, pici vizet adok hozzá. fokhagymanyomón áttöröm a fokhagymát és hozzáadom. Majd a levéből elveszek kicsit, elkeverem a tejföllel és visszaöntöm a zöldségekhez. Felszeletelem a kolbászt és szintén hozzáadom. 2 ek lisztből, habarást készítek vízzel. de nem öntöm hozzá az egészet rögtön, hanem csak fokozatosan amennyit igényel. Mert azért nem kell, hogy beton sűrű legyen. Én pl ma sem raktam bele az egészet. Mikor már kellően sűrű, elzárom a gázt és hagyom hogy kihűljön. 
Meglisztezem a deszkát és kinyújtok egy kocka tésztát, téglalap alakúra. A közepére halmozok a töltelékből, a két végét felhajtom majd az oldalakat is. Óvatosan tegyük át a tepsire, mert szakadhat.
180-200 fokon kb 15-20 percet sütöm. Ha kicsit kifolyna a töltelék szaftjából, ne aggódjunk csak finomabb lesz tőle.

Ha véletlenül, maradna tészta, akkor persze azt édesre is meg lehet csinálni, desszertnek.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, jó párosítás a lecsós cukkini és a kolbász! Fincsi! :)

    VálaszTörlés