2012. május 10., csütörtök

Diós - kókuszos - csokis pite - No.9

Hm, csokis pite. Igazán finom, kissé pudingos töltelékkel. Intenzíven kókuszos egy csipetnyi dióval a tetején. Már pedig a csoki és kókusz nálam nagyon nyerő páros. Sőt egy bónusz édesség is lett ebből a pitéből. elszámoltam magam így túl sok lett a töltelék. Így elővettem a szuflé formáimat kivajaztam őket és a maradék krémet beleöntöttem, jól megszórtam dióval. Ugrás a sütőbe így 25 perc alatt lett egy isteni krémes desszertem is.
 

Diós - kókuszos - csokis pite - No.9

Tészta:
1 és 1/4 csésze liszt
1/2 tk só
12 dkg vaj
7-8 ek hideg víz
fél tk ecet (10 százalékos)  én almaecetet használtam
A tésztát gyorsan összedolgozom, majd 20 percre a fagyasztóba teszem. Utána kinyújtom lisztezett deszkán, majd kör alakúra nyújtom és a formába teszem. Villával alaposan megszurkálom, sütőpapírt teszek bele és rizst, babot, stb szórok bele. Vakon sütöm. Majd 200 fokra előmelegített sütőben sütöm 7 percet. Kiveszem a nehezéket és még 5 percet sütöm.
 
Töltelék:
 
300 g csokoládé
1/4 csésze vaj
1 és 2/3 csésze tej
1 és  1/2 csésze cukor
3 ek keményítő
csipet só
2 tojás
1 tk vanília
1 és 1/3 csésze kókuszreszelék
3/4 csésze aprított dió
 
A tejet felforralom, és ráöntöm a csokoládéra. Simára keverem vele. A tojásokat felverem, hozzáadom a cukrot, a sót és a vaníliát majd jól kikeverem. Ezután hozzáadom az étkezési keményítőt. Majd az olvasztott vajat és a simára kevert csokoládés tejet. A keveréket ráöntöm a tésztára, majd megszórom a kókusszal és a dióval. 180 fokon sütöm kb 45-50 percig. Kicsit hűlni kell hagyni, hogy meg dermedjen rendesen.
 
A kis formákat kivajaztam, beleöntöttem a tölteléket,megszórtam dióval és kókusszal. Majd betettem a pite mellé 25 percre. Ez melegen volt a legfinomabb mert a teteje  már kemény volt az alja viszont még kicsit folyós. 3 ilyen készült.




8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Hogy a Te gyerkőceid milyen szerencsések! Minden nap valami finomságot készítesz nekik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) hát nem minden nap, max 2-3 alkalommal egy héten :)

      Törlés
  2. Legszívesebben a szomszédodba költöznék, és amikor megérezném a finom pite illatot, rögtön meglátogatnálak.:))Ez a pite is imádni való!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Igazán örülnék ha szomszédok lehetnénk :)

      Törlés
  3. Csorog a nyálam!! Odavagyok én is pitékért!! :)

    VálaszTörlés