2012. január 25., szerda

Réteges tepertős pogácsa

 Gizivel tegnap nagyon egyre járt az agyunk, pedig mint Ő is mondta össze se beszéltünk. Ugyan abból a könyvből készítettük ugyanazt a tepertős pogácsát. Úgyhogy receptet nem is írok, mert nála megtaláljátok: itt.
Szóval csak igazolni tudom ez egy nagyon finom pogi, igaz kicsit macerás a sok hajtogatás miatt, de megéri. Én már csináltam nem hajtogatós pogit, és az ízre nem lett ilyen finom.
Igaz kicsit balul sikerült az elején,  de a végén belehúztam. Bár Gizi is írta hogy neki is dölöngéltek a pogik.Az első két tepsi pogácsám nem sikerült valami jól. Túl kicsikre szaggattam a pogácsákat és eldőltek és hurkácskák lettek nem pedig pogácsák. Nem baj azt is megesszük, de jobb szeretem ha jól sikerül minden :) Lecseréltem egy nagyobb szaggatóra és így már tuti volt minden. A receptet én is Horváth Ilona Szakácskönyv -ből készítettem. Félig meddig a Mamám is segített csak közben lelépett egy barátnőjéhez, úgyhogy magamra maradtam vele. A tepertő még a disznóvágásból maradt és ugye nem dobunk ki semmit ledaráltuk és már meg is volt a pogi alapja :)


Úgy gondoltam, megmutatom a könyvemet. Kicsit viseltes, de meg kell mondjam sokszor, jobb recepteket, találok benne, mint bármelyik modern társában. Ma már esetleg Antikváriumokban lehet hozzájutni. Én előszeretettel mazsolázok régi könyveket, és nem egy csodás régi szakácskönyvhöz jutok így :)



6 megjegyzés:

  1. Nagyon egymásra hangolódtatok :D Nem csak antikváriumban van, mert pár éve láttam könyvesboltban az újra kiadását!!! Én is szeretem a tartalmát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos :) Nem is tudtam hogy újra kiadták, viszont megértem. Én nagyon szeretem :)

      Törlés
  2. Gizinél már elpanaszoltam a töpörtyű hiány miatti pogácsanélkülözést! De megenném!!
    Horváth Ilonám nekem is van, nagyon szeresssem!!! :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, nem egyszerű beszerezni, én még a piacon a sütődésnél szoktam venni, ott elég jót kapok :)

      Törlés
  3. Nekem is az egyik alapszakácskönyvem a Horváth Ilona:-). Egyet örököltem a nagyimtól, de azóta már be kellett szereznem egy másikat, mert szétesett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is a mamámtól kaptam, és az eleje hiányzik is de nincs szívem lecserélni :)

      Törlés