2012. február 10., péntek

Rakott palacsinta diós habsipkával

Nagyon szeretjük, a palacsintát. Mindig kis adagokban készítem, mert a Férjem nem eszi meg hidegen. Egyedül akkor készül nagy adagban amikor rakott palacsintát készítek. Itt bizony elkel 30-50 palacsinta, attól függően milyen magasat szeretnék. Mindig készítek habot a tetejére, Mert így kap egy finom plusz ízt az egész. 3 féle habot szoktam mikor milyen a kedvem. Sima, kókuszos, vagy diós.


 Rakott palacsinta diós habsipkával:

Tészta:

1 kg liszt
csipet só
2-3 dl tej
szódavíz, vagy ásványvíz (buborékos)
3 tojás sárgája (a fehérjéből lesz a hab)
1 tk cukor
kevés olaj
Hab:

4 tojás fehérje
20 dkg cukor
5-6 ek dió, vagy kókusz, de ezek elhagyásával sima hab is lehet
pár csepp citromlé
A lisztet, a sót, a cukrot, a tojások sárgáját egy edénybe teszem majd apránként adagolva hozzáadom a tejet majd a vizet. Folyamatosan kevergetve. Egészen addig, amíg egy nem túl híg masszát kapok. Ekkor adok hozzá egy kevés olajat. Elkeverem, majd kisütöm a palacsintákat.
Mikor kész vagyok, egy nagy kör alakú jénai tálba lerétegezem a palacsintákat.  Kakaóval, fahéjjal, dióval, mákkal, túróval (adok hozzá egy tojás sárgáját, és ízesítem), lekvárral ízesítem. Mikor kész kicsit megnyomogatom a tetejét. Felkenem rá a diós habot, Majd kb 150 fokon szikkasztom úgy 20-25 percet. Melegen és hidegen is finom. Én hidegen jobban szeretem.






4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, és isteni finom lehetett!!! Elképedve olvastam a palacsinta mennyiségét, te jó ég mennyi ideig sütötted?:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos nagyon fincsi :) 2 vagy három sütővel sütöm, viszonylag hamar megvan :)

      Törlés
  2. Én is kééérek!! :) Én is sütök általában ennyit egyszerre. :)))
    Nézz be hozzám légyszives, szeretnék adni egy díjat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye elég jó mennyiség :) Köszönöm, benézek :)

      Törlés