Szerintem ha valaki szereti a csokoládét, akkor könnyen brownie függővé tud válni. Főleg mivel nagyon jól variálható. Én is így jártam. Sokfélét készítettem más és sokféle van tervben, hiszen jön a gyümölcs szezon, nagyon szeretetem a csoki gyümölcs kombinációt. Most egy mogyoróvajas browniet készítettem. Házi krémsajttal kevertem el a mogyoróvajat. Nagyon finom lett. Hamar eltűnt. A jól bevált alap receptemet használtam. Keresgéltem a neten is, recept után. De mikor a második brownies receptben is sütőport találtam akkor, azt gondoltam megoldom én ezt egyedül is.
Mogyoróvajas krémsajtos brownie:
20 dkg vaj
20 dkg csokoládé
3 tojás
15 dkg cukor
1 ek vanília aroma
18 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1 mk só
Mogyoróvajas rész:
3-4 ek mogyoróvaj
10 dkg krémsajt
2 ek porcukor
1 tojás sárgája
A csokoládét, megolvasztom a vajjal és simára keverem. A tojást kikeverem a cukorral, hozzáadom a vaníliát. Majd hozzácsorgatom a hűlt csokoládés vajat. Végül elkeverem a kakaóporral és a liszttel. Sütőpapíros tepsibe simítom. 20x25 cm-es.
A mogyoróvajat kikeverem a tojással, a krémsajttal és a porcukorral. A csokoládés massza tetejére kanalazom és egy villa segítségével kicsit elkeverem, márványozom.
170 fokon sütöm kb 25-30 percig.
Csudajól néz ki. Csak én egyből 2 kg-ot hiznék tőle:)
VálaszTörlésHát igen nem diétás :)
TörlésAzt én is tudom igazolni, hogy könnyen brownie-függővé lehet válni:-) Jó az alaprecepted, megjegyzem magamnak! Mennyi lisztet teszel bele? Az kimaradt...
VálaszTörlésOh köszi! Javítottam :)
TörlésEzt aztán jól kitaláltad, nagyon guszta ! Szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésEz mennyei!:)
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésNagyon guszta, igazán finom lehet! :)
VálaszTörlésIgazoltan csokifüggő vagyok, az ilyen jellegű tésztákat imádom! Csudafinom lehet! :))
VálaszTörlésKöszi :)
Törlés