2013. április 16., kedd

Húsvéti tojások - Robbanócukros fehér csokoládés és liofilizást málnás tejcsokoládé kakaóbab törettel

Szerettem volna meglepni a fiúkat Húsvétra egy - egy szuper tojáskával. Amikor megláttam Praliné Zsuzsinál ezt a bejegyzést már tudtam is mit szeretnék. Beszereztem a hozzávalókat és íme a végeredmény. Leírást Zsuzsinál találtok, szuperül összefoglalva.

Két félét készítettem:

Fehér csokoládésak : A vörös színt porított liofilizált meggyel értem el, a zöld matcha por. A csokoládét pedig meggyes robbanó cukorkával ízesítettem. A temperált csokoládé, már nem olvasztja fel a pattogós cukrot így remekül lehet használni a csokiban. Mikor eszed, nagyon klasszul pattog. 3 csoki tojáshoz tettem 1 zacskóval.


A tejcsokoládés: Nem lett olyan látványos kívülről, mindössze zöld lüszterrel díszítettem. De az íze annál finomabb, liofilizált málna és kakaóbab töret volt benne. Nekem ez ízlett jobban.


6 megjegyzés:

  1. Ej, de ügyes vagy! Remekül sikerültek! Remélem, a fiúk értékelték ezt a különleges édességet!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! gyönyörűek,a meggyes,rózsás mintás :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ötletes és gyönyörűen elkészítetted:) A fiúk biztos nagyon örültek neki:)

    VálaszTörlés