2012. július 13., péntek

Morzsás - túrós rebarbara pite - No.18

Na ez volt az a rebarbarás süti amivel a Férjemet, akár ki is üldözhettem volna a világból. Nem ízlett neki, mert a rebarbara nyersen, cukorba forgatás nélkül került bele a sütibe. Így savanykás volt, ami nekem kimondottan ízlett az édes túró és a morzsa között. De ha újragondolnám akkor kis cukorszirupba főzném pár percig a rebarbarát, akkor jobban ízlett volna az Uracskámnak. Így több jutott nekünk. A többiek ugyanúgy voltak mint én. A kicsi meg egyenesen imádta. De neki minden savanykás gyümölcs bejön. Most már két éves, de múltkor a nasi ribizli volt neki. Szépet kaptam a piacon, amint hazaértünk, nasi, hami, add, add. Záporozott a kis szájából.
Most nem piteformát használtam, azért is mert nem mindenkinek van, és meg akartam mutatni, hogy pitét akár kapcsos torta, formában is lehet  készíteni. a recept alapja, egy régebbi Tina magazinból van.


 Morzsás - túrós rebarbara pite:

Morzsa tészta:

26 cm formához

250 g liszt
80 g darált mandula
120 g cukor
20 dkg hideg vaj
1 tk fahéj

A hozzávalókat összegyúrom morzsa tésztává. Majd kicsivel több mint a felét bele nyomkodom a kivajazott formába, úgy hogy legalább egy 2 cm pereme legyen.

A krém:

250 g túró
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

25-30 dkg rebarbara
4 ek szeletelt mandula

A túrót kikeverem a tojással és a cukorral majd a pitére kenem. Megtisztítom és feldarabolom a rebarbarát és az pedig mehet a túró tetejére. Végül mehet a rebarbarára a maradék morzsa és a szeletelt mandula.
180 fokon sütöm kb 30 percig. Miután hűlt egy kicsit leveszem a forma szélét és már lehet is enni. Nekem hidegen melegen egyaránt ízlett.





10 megjegyzés:

  1. Vikvi, ez nagyon guszta! Imádom a rebarbit! Jöhetne ide egy szelet:)

    VálaszTörlés
  2. A savanykás nekem is jöhet! + Nekem is van egy két éves ribizlifalóm, így elfogyna nálunk is! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik ezek a kicsik már csak ilyenek :)

      Törlés
  3. Én is szeretem, meg azt hogy olyan jó savanykás. Guszta pitét sütöttél, szép szeletek:)

    VálaszTörlés
  4. Pont az benne a jó, hogy savanykás:) Nálunk a párom kedvence a rebarbara pite, de mondjuk a britteknél nagyon menő a rebarbara.Nagyon szép lett, még van rebarbarám a kertben:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretném, nem gond, hogy savanykás, sőt! :)

      Törlés
    2. Ugye, az én férjem nem igen szereti, de tűr. Kap cserébe más finomságot :)

      Törlés