2012. október 10., szerda

Fahéjas almás fagylalt karamell örvénnyel

Valahogy megkívántam a fagyit ebben a hidegben. Beteges tudom, de azok közé tartozom akik, bizony el-el nyalogatnak télen is egy pár gombóc fagyit. Gondolkodtam mit is készítsek ekkor ránéztem a rakás almára ami itthon volt és volt még egy kis karamell szószom is. Hát uccu, nekifogtam és isteni finom lett a végeredmény. Őszintén? Hamarabb elfogyott, mint a nyári fagyijaim.


 Fahéjas almás fagylalt karamell örvénnyel:

6 db nagy alma
2 tk fahéj
6 ek cukor
1 tk citromlé
3 dl tej
3 tojás sárgája
2 dl tejszín

A tojásokat szétválasztom, kikeverem a tejjel és sűrűre főzöm. Az almákat, megpucolom, felkockázom, elkeverem a citromlével, a fahéjjal és a cukorral, majd megfőzöm, míg puha nem lesz.  Leturmixolom, majd hagyom kihűlni. A tejszínt felverem. A sárga krémmel elkeverem a kihűlt alma pürét. Majd lazán hozzáforgatom a tejszínt. Ha kell adok hozzá még egy kis fahéjat. Jól záródó dobozba teszem, és óránként elkeverem. Mikor jónak ítélem az állagát hozzácsorgatok egy adag karamell szószt és villával kicsit átkeverem, de úgy hogy a karamell szép csíkokban látszódjon. Kis időre visszarakom a fagyóba és utána tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése