2011. december 5., hétfő

Datolyás - mogyorós bonbon Kamal után szabadon

Az új kedvencem egyikét mutatom be nektek a datolyát. Azóta töröm a fejem egy datolyás bonbonon mióta láttam a Csokileckék című filmet. A film lényege röviden, hogy Mattia egy sikeres építési vállalkozó, aki igyekszik mindenen spórolni, így az egyik illegális munkása Kamal leesik a tetőről. Összetöri magát, így nem tud részt venni élete egyik nagy lehetőségén, nevezetesen egy csokikészítő tanfolyamon a Perugina csokoládégyárban. Ezért megzsarolja főnökét, végezze el a tanfolyamot helyette és nem jelenti fel. És  Mattia bekerül a csokoládé világába, persze szerelembe is esik, és nemcsak a csokoládéba szeret bele hanem Ceciliaba is. Kedves és romantikus történet, a végén persze sikerül a főhőseinknek elkészíteni egy felséges csokoládét: datolya és mogyoró. Hát egy változatát én is elkészítettem és mondhatom isteni, nagyon finom lett. Rögtön kétfélét is készítettem. A silány képért elnézést kérek, meghalt a gépem, és csak telefonnal tudtam fényképezni. De hamarosan lecserélem a képet mert ezt biztos megismétlem :)
 Még egy apróság. A bejegyzés címéből rájöhettetek, hogy Kamal volt a kedvencem a filmben. Nagyon humoros szereplő volt, de bölcs is. Mattia sokszor felhívta és rögtön akart valamit. De Kamal nem beszélt vele amíg a következő kérdésekre nem felelt. Hogy vagy Kamal? És a család? A gyerek jól eszik? Persze viccesen előadva. De sajnos túl sokszor kihagyjuk ezeket a kérdéseket ha felhívunk valakit. Elintézzük egy azért hívlak mert.... mindig akarunk valamit. Sietünk. Jól esett nézni, a beszélgetést, és jó volna ha rájönnénk hogy odafigyeljünk kicsit egymásra és ne rohanjunk mindig. Főleg így ünnepek környékén. Szóval remélem jól vagytok, és a család is jól van, a Mikulás pedig jól megtömte a gyerkőcök csizmáját :) Boldog Mikulást mindenkinek :)


Datolyás - mogyorós bonbon Kamal után szabadon:

Burok:

100 gr tejcsokoládé

 Töltelék:

 4 szem aszalt datolya
 egy marék pörkölt aprított mogyoró
50 gr mogyorónugát
50 ml tejszín

A csokit megolvasztom és temperálom. Majd kikenem vele a formát. Beteszem a hűtőbe. 
A tejszínt felforralom és belekockázom a mogyoró nugátot, simára keverem, majd hozzáadom az aprított mogyorót. A datolyákból kiveszem a magot és négyfelé vágom. Kiveszem a hüvelyeket a hűtőből, rakok bele egy darabka datolyát, majd megtöltöm mogyorós krémmel. Miután végeztam az újratemperált csokival lezárom a bonbonokat és visszateszem a hűtőbe. Majd fél óra múlva már lehet is enni :)
A másik változatba marcipánt is tettem az jobban ízlett, holnap azt is leírom :)








4 megjegyzés:

  1. A filmet nem láttam, sosem ettem még datolyás bonbont, de a datolyát szeretem, úgyhogy ízlene, az biztos:) Sokoldalú vagy és kreatív:) Ja, elkészítettem a keksz tekercset a recepted alapján, csak őzgerinc formában, nagyon ízlett a családnak, köszi:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta kis bonbonok, az ízét pedig eltudom képzelni.Imádnám!!:)

    VálaszTörlés
  3. Trollanyu, szerintem is ízlene ha szereted a datolyát :) Örülök hogy ízlett a keksz tekercs :)))

    VálaszTörlés
  4. Gizi köszi :) Abban biztos vagyok :)

    VálaszTörlés