A hétvégi bonbon dömping utolsó darabja. A datolyás mogyorós bonbon mogyoró rétegét tartalmazza, mert maradt belőle, persze nem veszhetett kárba :)
Igaz ebből csak kilenc darab lett mert annyi krém maradt meg de ezekkel az arányokkal több készülhet.
Tejcsoki burokban készült, ami nagyon ment hozzá :) A kép szintén gyengécske de megvan végre a gép és újult erővel vetem magam bele, hogy minél jobb képet láthassatok :)
Burok:
100 gr tejcsokoládé
Töltelék:
egy marék pörkölt aprított mogyoró
50 gr mogyorónugát
50 ml tejszín
A csokit megolvasztom és temperálom. Majd kikenem vele a formát. Beteszem a hűtőbe.
A tejszínt felforralom és belekockázom a mogyoró nugátot, simára keverem, majd hozzáadom az aprított mogyorót.
Megtöltöm mogyorós krémmel. Miután végeztem az újratemperált csokival
lezárom a bonbonokat és visszateszem a hűtőbe. Majd fél óra múlva már
lehet is enni :)
Már nem nagyon tudom követni ezt a sok bonbont:) Nagyon finom lehet ez is, nálunk atejcsoki megy egyébként is jobban. Nem vagyunk ínyencek ezen a téren, mert valaki azt mondta, hogy az igazi csoki az étcsokinál kezdődik.
VálaszTörlésTrollanyu, hát akkor mi sem vagyunk nagy ínyencek mert a tejcsoki, fehér csoki jobban megy nálunk is, de ez van finom és kész :)
VálaszTörlésHát ez valami fantasztikus lehet! Majd jövőre kipróbálom! :-)
VálaszTörlésGandi köszi :) Az biztos hogy kihagyhatatlan :)
VálaszTörlés