2012. január 4., szerda

Brokkolis - sajtos töltött pulykamell

Tudom tegnap, parfé torta receptet ígértem, de valahogy ma semmi hangulatom ehhez a jeges finomsághoz. Mindez abból fakad, hogy megláttam ennek a töltött husinak a képét és úgy gondoltam inkább ez kell nekem ma. Iszonyú finom volt, főleg hogy volt itthon egy kis füstölt sajt és raktam hozzá kicsit. Karácsonyra készült ez a husi, de szilveszterkor egy füstölt sajtos oliva bogyós változatát készítettem el. bár ez így nem igaz, mert a bogyós tölteléket a férjem készítette én csak a rabszolgamunkát végeztem. Magyarán húst klopfoltam, sóztam, paníroztam és rántottam. De hiába mindez egy töltött hús akkor igazán jó ha finom a tölteléke :)
A képen még fokhagymás harcsa szelet látható, annak is hozom a receptjét.



Brokkolis - sajtos töltött pulykamell:

1 pulykamell - felszeletelem, kiklopfolom, lesózom
vaj
sajt - lehet füstölt, és sima keveréke vagy csak füstölt (karaván, de már többfélét lehet kapni), vagy csak sima trappista
bors
szerecsendió

Aki ismeri ez eddig a kijevi pulykamell receptje. Ezt azért szeretem mert variálható 1000 féleképpen. Sonkával, gombával stb.

brokkoli - ha friss kicsit megfőzve, de még roppanósan. ha fagyasztott akkor elég a mikróban felmelegíteni 5-6 perc alatt.

A pulykamellet elő készítettem. A töltelék: A vajat (margarint)  összegyúrom a sajttal. Ez ízlés kérdése ki mennyire vajasan szereti. Én csak annyit szoktam hogy összefogja a masszát. Sózom, borsozom, szerecsen diózom. Elkészítem a brokkolit és hozzáadom. Óvatosan keverem, mert azt akarom hogy nagyobb darabok is legyenek benne. Ezt a masszát a pulyka mellbe töltöm. Kipanírozom, megsütöm. Melegen a legfinomabb. Viszont hidegen, szépen szeletelve nagyon szeretem szendvicsbe.




8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, és olyan guszta ott a képen, hogy legszívesebben beleharapnák. Na és persze utána jöhetne egy kis semifredo, bármelyikkel megelégednék.:)

    VálaszTörlés
  2. Gizi, köszi :) Küldöm mindkettőt fénypostával tárd szélesre az ablakod :)

    VálaszTörlés
  3. Remekül néz ki, nagyon finom lehet! Én is szeretem a hasonló húsokat, bár brokkolival még nem próbálkoztam tölteni...még. :))

    VálaszTörlés
  4. Nálunk minden jöhet, ami brokkolis:) Rántott húst én talán évente 2-szer készítek, akkor is sütőben. de szerintm ezt is meg lehet próbálni sütőben.

    VálaszTörlés
  5. Egycsipet, örülök hogy tetszik. Az biztos érdemes kipróbálni :)

    VálaszTörlés
  6. Trollanyu, biztos finom lenne sütőben. Nálunk a férjem rántott hús függő :( :) Utálok panírozni :)

    VálaszTörlés
  7. Én nagyon szeretem a különleges töltött húsokat, és ez igazán az, szóval biztosan kipróbálom...:) Köszönöm!

    VálaszTörlés